Prijateljica, kava, klepet, trgovine …?

julij 2013Vsaka od nas ima svoj način nakupovanja oblačil, vsem pa je skupno, da nakupujemo čisto drugače kot moški – vsaj kot večina moških. Če le imamo čas oz. če si čas lahko vzamemo, previdno in počasi, preden se odločimo, pogledamo celotno ponudbo ali pa vsaj čim več. Imamo svoje najljubše trgovine, jih redno obiskujemo in sledimo njihovi ponudbi ali pa kupujemo  po navdihu, kar se, mimogrede, izkaže za najboljšo odločitev. Brskamo same ali pa so trgovine del srečanja z najboljšo prijateljico. Lahko je to le del zabave, zgodi pa se, da prijateljico včasih povabimo tudi zato, ker smo pri izbiri oblačil same negotove. Poznate ta občutek?

Ženske nakupujemo iz različnih razlogov: ker si želimo garderobo samo popestriti ali pa ker smo prepričane, da v omari ni nič (več) zanimivega, ker si že tako dolgo nismo kupile nič novega, ker ves čas samo delamo in si nič ne privoščimo, ker smo, enostavno, slabe volje in z nakupovanjem pozabimo na skrbi, nov kos pa nas v trenutku povzdigne v višave, ker … Razlogov in izgovorov najdemo cel kup, vsaka ženska pa ima svojega.

Prijateljica, ki se znajde ob nas, nam je lahko v pomoč ali pa tudi ne. Njeno spremstvo se zaradi naše negotovosti, kaj želimo, hitro lahko spremeni v prepričevanje. Gleda in vidi nas s svojimi očmi, in je tudi njena predstava o tem, kako naj bi bile urejene, drugačna. Ker me smo drugačne. Mogoče nas vidi celo kot svojo tekmico. Zato, poslušajmo njene nasvete, mogoče bi jih morale celo upoštevati, premislimo … zraven pa vendar tudi začutimo, kaj si želimo. Pomerimo obleko, poglejmo se čim bolj sproščeno v ogledalo, zadihajmo in si predstavljajmo, kako bi tako oblečene samozavestno stopile pred prijateljico, partnerja, prišle v službo … ali se samo sprehodile skozi mesto.

Če pa se ne moremo odločiti, prosimo, da nam kos rezervirajo. Da bomo vedele, da nas čaka. Naj preteče kakšen dan, da se bomo v svoji koži počutile bolje!

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 13. junij 2013

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s