Pomerjajte, pomerjajte, pomerjajte …

shop_your_own_wardrobe_625x430Modne trgovine, ki to niso vedno modne, so pa trgovine z oblačili, dodatki in obutvijo, so na vsakem koraku, na poti v šolo, v službo, v trgovino z živili, na tržnico … skratka povsod. V izložbe pogledujemo, če to hočemo ali ne, če kaj potrebujemo ali ne.

Pa recimo, da imamo prosto popoldne. Da smo si vzele čas zase in za pohajkovanje po mestu ali bližnjem nakupovalnem centru, tam pač, kjer je ponudba velika, ne pa tudi nujno dobra, vsaj na prvi pogled. Naj ne bo izložba tista, ki nas bo prepričala, da je ponudba v trgovini prava za nas in cenovno dostopna. Bodimo radovedne. Vstopimo in se sprehodimo med policami in obešalniki. Na hitro pa vendar pozorno si oglejmo razstavljeno in se pri kosu, ki nam pritegne pozornost, ustavimo. Stopimo pred ogledalo, podržimo izbrani kos pred sabo in si zamislimo, kako bi se počutile oblečene v tisto obleko. In če se nam zdi še vedno dovolj zanimiva, izberimo pravo številko in pojdimo v garderobo. Kabine so praviloma majhne, ogledala in luči pa nekvalitetna, naj bo to tema za kdaj drugič, zato stopimo ven in se postavimo pred vsa ogledala, ki jih vidimo okrog sebe. Ogledujmo se in začutimo v novi podobi. Če smo si všeč, se nasmehnimo same sebi, se zahvalimo prodajalki in – nadaljujmo raziskovanje v naslednji trgovini. Spet in spet. Od začetka. Tudi če je trgovina draga, cene naj nas ne motijo – zdaj samo iščemo in preverjamo kroje in barve, ki nam najbolj odgovarjajo in v katerih se najbolje počutimo. Več bomo pomerjale, lažje bomo našle ustrezen kos v svojem cenovnem razredu.

Je pa en pogoj, ki je pomemben za uspeh takega pohajkovanja … to je odločitev, da bomo samo raziskovale in da bomo tisti dan samozavestne in zadovoljne same s sabo, sproščene in neobremenjene z vsakodnevnimi problemi in denarnico. Naš žar bodo opazile prodajalke že na vhodu, in verjemite, da bodo še bolj prijazne kot sicer. Poleg tega pa bodo prepričane, da vemo, kaj iščemo, tudi če same ne bomo vedele, in nas pustile, da brskamo naprej ali pa nam priskočile na pomoč.

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 20. junij 2013


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s