V baroku je bil celulit ideal!

Poletje je tuuu! Čas lahkotnih oblek, sandalčkov in kopalk, zraka in sonca, ki vabita na kavice in piknike, in iz nas izvabljata smeh in veselje še bolj kot v hladni polovici leta.

img_92828_650

 

Žal pa tudi čas, ko se velikokrat zamislimo, kaj vendar smo počele pozimi, da naše telo ni tako, kot bi si želele. In če se ne spomnimo same, nas naravnost grozeče opominjajo revije na vsakem koraku, da vendar še imamo malo časa, da postanemo »idealne«. Pa si res tega želimo? Se slon sekira, ker je debel? Niso ravno osebe z bolj polno postavo najbolj vesele in sproščene?!

Kaj sploh je idealno? Fotografi niso samo fotografi, imajo izostren občutek za barve, svetlobo in sence, predvsem pa občutek za sceno in umetniško fotografijo. In nemalokrat res naredijo samo umetniško fotografijo, ki pa z vsakdanjim življenjem nima nikakršne povezave. Je sploh kje kakšna fotografija modela, za katero kasneje ne izvemo, iz prav iste revije, da je šlo tudi za fotomontažo? In me bi rade izgledale kot ta model?!

Sploh kakšna ženska lahko ima idealno postavo? Vprašajte svojo vzornico, če je zadovoljna s svojim telesom. Hitro bo našla vsaj en delček telesa, s katerim ni zadovoljna. Tudi če bi vprašale moške, oni si samo »pasejo« oči na »idealnih« postavah, sicer pa živijo z žensko, ki je za njih idealna prav taka, kot je. Poleg tega pa se ideali spreminjajo tudi iz stoletja v stoletje. V baroku recimo, je bil ideal, celulit! Ste vedele?

In kako smo same nezadovoljne s svojim telesom se pokaže prav v toplem delu leta. Pa ne doma, ampak predvsem v trgovini, kjer izbiramo tanke cunjice in jih pomerjamo v prepotenih premajhnih kabinah, večnem problemu naših trgovin. Kot da so nujno zlo in same sebi namen, ne pa zadovoljstvu stranke. Pa še tako majhne so. Da o ogledalih ne govorimo.

Zato pa, po svojih najboljših močeh in brez pretiravanja poskrbimo za čim bolj skladno postavo, veliko pijmo in pojejmo sadja in zelenjave. Tudi to piše na vsakem koraku, pa vendar je osnova za dobro počutje, tako fizično kot psihično. Ne primerjajmo se z drugimi, bodimo ene in edine. Bodimo – unikat!

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 27. junij 2013


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s