“Moški, najboljši in najlepši točno tak, kot je.”

1429886124_17240500Pred par dnevi sem v nakupovalnem centru, kjer je potekala 12.  Vitafit prireditev, nagovorila gospoda poznih srednjih let, ki se je usedel na klop poleg mojega kotička. Niti ne vem, zakaj mi je padel v oči. Bele platnene hlače, bela mikica, kratko pristriženi brki? Mogoče. Moških v belih hlačah res ni veliko. Prisedla sem in se opravičila, če ga motim. Pa je bil kar pripravljen na klepet.

Zanimalo me je, kaj meni o urejenosti moških. Naj bodo danes moški tema našega razmišljanja, saj si želimo, da bi bili privlačni in samozavestni tudi oni, a ne?

Gospod se je takoj razgovoril. Jasno mi je dal vedeti, da je nad urejenostjo moških naravnost zgrožen! Da se še dobro spomni, kako je včasih veljal rek »obleka naredi človeka«, danes pa ne duha ne sluha o tem. Še obrijejo se ne, da o zobeh ne govorim, je rekel. Kar kriliti je začel z rokami. In da to velja za moške vseh starosti. Ko pa sem ga vprašala, kaj misli, ali je moški pripravljen na stilski nasvet, me je začudeno ampak prepričljivo pogledal: »Kje pa! Moški je lev. On je glavni. Najboljši in najlepši, točno tak, kot je.«

Šlo mi je na smeh … pa sem mu hitro zagotovila, da moškemu, ki pride meni »v roke«, z veseljem »dovolim« biti lev. Pravzaprav mu še pokažem, kako biti še večji  – mačo lev!

Se spomnim mlajšega moškega, ki me je poklical po telefonu. Na dolgo in široko mi je razložil, da želi spremeniti svoj stil oblačenja.  Ko sem mu v trgovini pripravila širok izbor trendovskih kosov, jih je, čeprav malo odsoten, kar dolgo pomerjal. Ko sem ga iskreno pohvalila, je rekel: »Moram priznati, da še nikoli nisem bil tako potrpežljiv. Če bi to moja punca vedela, ali pa mama …«

Moški si ravno tako kot ženske ne upajo z obleko pokazati, kdo so, so pa prav tako kot ženske tudi oni nečimrni. Ampak, spremembe se že kažejo tudi pri nas. In ženske se za »novodobnimi« moškimi vseh starosti tako rade ozremo. Aaajjjjj!

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 4. julij 2013


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s