Sicer pa, julij se je šele začel!

Lisa julij 2013Letos res ne diši ravno po idealnem poletju, imamo pa zato več možnosti za sestavljanje vsakodnevnih stylingov. Zaradi nižjih temperatur se tako kot pri glavnih kosih tudi pri detajlih ideje v poletne mesece lahko vlečejo kar iz pomladnih, ali pa se oblečemo tako, da za zjutraj in zvečer preko poletne obleke oblečemo toplejši kos. Kombinacije tankih materialov z grobimi toplimi so tako zelo zanimive, pa še neskončno veliko jih je.

Sicer pa, julij se je šele začel! Vročina nas gotovo še čaka, z njo pa tanki in frfotavi kosi, ki bodo tako po mestih kot ob morju razkrivali veliko gole kože. Se jih veselimo, a ne? In prav je tako. Naj zadiha celo naše telo in mi z njim, pa če je naša podoba »idealna« ali ne. Časi, ko je bilo vse, kar ni »idealno«, grdo, so minili. Zdaj šteje sproščeno in zanimivo. Tako rada vidim mlada dekleta, ki nimajo popolne postave pa oblečejo kratka krilca, nosijo razgaljena ramena in globok dekolte in – se smejijo, in marsikdaj žalostno opazujem dekleta, ki imajo dobro postavo pa tega ne upajo pokazati. Pa tu ne gre za to, da bi ta »lepa« dekleta morala biti bolj zanimivo oblečena, gre za samozavest. Dekleta z dobro postavo velikokrat ostanejo v ozadju, ker želijo biti neopazne. Gotovo ste že opazile mamo in mladoletno hči, se spraševale, katera je mama, in na koncu presenečeno ugotovile, da mama velikokrat zgleda mlajša. Zakaj?  »Samo« zaradi samozavesti, ki jo izžareva.

Ja, vesela sem, ko opazujem samozavest, ker vem, da ta ostane. In to na vseh področjih življenja, tudi po tem, ko dekle ali mlada ženska ugotovi, da ni ravno »primerno« oblečena in začne izbirati bolj sebi primerne barve, dolžine, vzorce, materiale in kombinacije.

Vesela pa sem tudi vseh tistih starejših gospa, ki si upajo in življenje živijo naprej, ne glede na število let, ki jih nosijo. Gospa, ki celemu svetu kažejo, kako bogate jih je z veselimi in manj veselimi izkušnjami naredilo življenje. Vedno več jih je! Jaz pa se tako rada ozrem za njimi – s spoštovanjem.

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 11. julij 2013

 

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s