Visoke pete zahtevajo vzravnano hrbtenico.

Woman with high heelsTrgovin z oblačili in raznimi dodatki je zadnja leta izjemno veliko, žal pa to ne moremo reči za trgovine s čevlji, sploh s kvalitetnimi čevlji. Čevlji so ali zelo dragi ali pa poceni in samo na pogled čudoviti, sicer pa slabe kvalitete, izdelani iz umetnih materialov, s trdim podplatom in tako visoko peto, da se vprašamo, če niso mogoče samo za okras. Na škodljivost visokih pet so končno začeli opozarjati tudi mediji, in na modnih revijah že lahko opazimo manekenke z nizkimi petami ali celo brez. Gotovo so vesele, saj je marsikatera tudi na brvi imela slabo izkušnjo z višino.

Pa odmislimo, da so čevlji z visoko peto škodljivi … in si zamislimo, da smo obute  v mehak, udoben in sploh čudovit par, da so naše noge tako zelo dolge in postava vitkejša, da smo oblečene v oprijeto obleko ali ženstven styling in da bomo naredile bolj malo korakov. Bi znale hoditi v njih?

Pred kratkim se mi je oglasila gospa. Napisala je, da so ji visoke pete izjemno všeč, tako zelo, da se je odločila in si kupila par čevljev z 10-centimetrsko peto. Njen prvi! V trgovini da ni imela problemov s hojo, ko pa jih je obula prvič, je bila izkušnja zelo neprijetna. Poudarila je še, da verjetno ni edina s tem problemom, in, če mogoče vem, kako bi lahko pomagala.

Res je, veliko nas je. Tudi znanka, s katero sva bili dogovorjeni za kavo, in se že dolgo nisva videli, je imela isti problem. Ona tega sicer ni opazila, jaz pa sem. Pa gotovo nisem bila edina. Tako se je spremenila, da sem jo spoznala šele ko je bila tik pred mano. Bila je naravnost čudovita, ampak kaj, ko se je med hojo zibala, in to s pokrčenimi koleni.

Visoke pete pa zahtevajo vzravnano hrbtenico, odločen in samozavesten korak z nogami, ki so v kolenih sproščena in korak za korakom lahkotno iztegnjena naprej.

Zato je pisan nasvet premalo, gospo sem povabila na klepet ob kavi. Po ovinkih bi jo pripeljala do ugotovitve ali si želi visokih pet zato, ker bi bila rada bolj ženstvena ali ker bi bila rada nekomu podobna.  Šele potem bi začeli »korakati« z visokimi petami!

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 18. julij 2013


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s