Moški svoji ženski stilist.

Couple Carrying Shopping Bags in MallŽene ali dekleta pogosto nakupujejo oblačila za svoje partnerje, ko ugotovijo, da partner nekaj potrebuje ali pa za rojstni dan. Zato, ker »moški niti ne opazi, da so vse srajce že načete, niti ne zna izbrati pravo barvo in vzorec oz. ga nakup sploh ne zanima«. Nekaj sicer res je na tem, drugo pa je bolj prepričanje, da se ženska čuti »odgovorno« za izgled svojega moškega. Joj, upam, da ve niste med njimi!

Bolj redko pa je moški tisti, ki izbira garderobo za svojo partnerico. Kakšen modni dodatek že ali pa spodnje perilo za posebno priložnost, ne pa, da svoje dekle ali ženo spremlja, spodbuja in vodi v trgovino in tam celo izbira namesto nje, ker si njegova draga ne vzame dovolj časa za brskanje med obešalniki in policami ali pa je premalo samozavestna, da bi v nakup šla sama ali s prijateljico, in svojemu moškemu zaupa bolj kot sebi. Moški postane partneričin stilist in v svoji novi vlogi – uživa. Svojo žensko obleče po svoji podobi, ona pa velikokrat reče: »… in točne ve, kaj odgovarja moji postavi in v čem se dobro počutim, sama nikoli ne bi izbrala … če ne najdem dobrega blazerja, si kar majčko kupim, saj je tako zelo poceni, ali pa šal«. Včasih gre za osnovno garderobo, včasih za poslovno, zgodi pa se tudi, da mu je všeč drugačen stil, tak, na katerega njegova draga ni navajena, ker je mogoče zanjo preveč sproščen ali preveč ženstven. Ženske sebe gledamo z vsemi pomanjkljivostmi, ki jih največkrat seveda ni, moški pa nas vidi drugače. Nakupovanje postane kar naenkrat enostavno, lahko celo zabavno, predvsem pa hitrejše, ker se moški odloča hitreje, in bolj učinkovito. Utrujenosti ni, njegova ženska pa je še bolj zapeljiva – in na koncu sta zadovoljna oba.

To se pokaže tudi po »vetru v omari«, ko je moški praviloma bolj zadovoljen kot ženska – saj se, med drugim, izkaže, da je imel on »spet« prav! Omara je res polna, tako kot ji je ves čas govoril, nakup nove garderobe res ni potreben oz. kar naenkrat res »manjka« malo novih kosov … njegova draga pa je spet taka kakršno je spoznal pred leti, vesela, zadovoljna in sproščena.

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 25. julij 2013


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s