Ko je mama bolj samozavestna kot hčerka

Lisa avgust 2013 2Dogaja se tudi, da je mama bolj samozavestna od hčere pa čeprav je ta že odrasla ali celo poročena in ima otroke.

Tako se spomnim mlade ženske, ki je na neki prireditvi, potem ko je izvedela za moj »veter v omari«, ves čas pogledovala proti meni pa se v par urah ni mogla odločiti, da bi pristopila in malo poklepetala z menoj. Prva je korak naredila njena mama. Povedala je, da se s hčerjo veliko pogovarjata o njenem oblačenju in samozavestnem nastopu med ljudmi. Gospe in njenih besed sem bila zelo vesela, pa vendar sem ji rekla, da mora odločitev, da bo pristopila, sprejeti hči sama. Jasno je, da vsaka odločitev terja svoj čas, ne glede na to, kakšna odločitev to je, odločitev o spremembi na sebi in to celo na zunanjosti, ki je potem vsem na očeh, pa je še toliko večja.

Ko je potem hči videla z mano svojo mamo, je kmalu pristopila še sama. Hitro smo prebile njen led, in že po kratkem klepetu je bila drugačna. Dobila sem občutek, da komaj čaka, da se ji bo začelo »dogajati«! Takih oseb sem najbolj vesela! Zakaj? Ker tako očitno pokažejo, da si želijo spremembe in so vesele, da so se končno odločile, da naredijo nekaj zase, ker dajo vedeti, da se bodo potrudile in sodelovale aktivno.

Na drugi strani pa se spomnim mame, ki je »veter v omari« svoji že poročeni hčeri, podarila. Nisem se mogla načuditi, sama pri sebi, seveda, zakaj pravzaprav ta mlada mamica želi »veter«. Bila je zelo mlada in prijetna, vendar ne čisto »pri stvari«, nekam odsotna. Njena omara je bila precej prazna, jaz pa sem za objavo v časopisu morala pripraviti štiri stylinge. Zdelo se je, da je vsak kos lahko del le ene kombinacije, potrebno je bilo veliko improvizacije. Ampak, na koncu je bila zmaga popolna! Ko smo mlado mamico končno uspeli še prepričati v fotografiranje, in to zunaj, aaah, koliko prijaznih in spodbudnih besed je bilo potrebno, se je le prepustila in bila naravnost – fantastična.

No, kaj mislite, katera od mladih gospa bo zares spremenila svoj stil oblačenja?

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 1. avgust 2013

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s