Uživajmo poletje veselo in sproščeno

Lisa avgust 2013 3Ja, vroče je! Pa kaj, saj je poletje! Pravo vroče poletje. Z vetrom v laseh in vsepovsod okrog nas, pa če piha ali ne, si ga pa naredimo s frfotajočimi oblekicami, ki so kot krpice in si z njimi pokrijemo čim manj, in sandalčki, ki so komaj podobni čevljem. Kot da smo nekje na morju, ko si zgodaj zjutraj najdemo senčen kotiček in čez dan čim bolj mirujemo, na plano pa prilezemo šele zvečer, sveže stuširani pripravljeni ujeti kakšnega znanca ali prijatelja, da z njim poklepetamo ob hladni pijači.

So pa ti dnevi tudi polni domišljije in to na vseh področjih. Verjetno najbolj v vsem letu. Kako bi sicer čim bolj sproščeno preživeli te visoke temperature!

Ni dovolj samo osvežilna voda, v kateri bi zaplavali ali se samo zmočili, tudi mrzla voda v kozarcu sčasoma za žejo ni dovolj. Potrebno je tak kotiček najti, pobrskati med idejami za prigrizek in pijačo, iz predala poiskati kakšno družabno igro ali pa si v knjižnici izbrati zanimivo knjigo, mogoče povabiti prijatelje, s katerimi se radi zabavamo ali pa se odločiti za kakšno zanimivo prireditev.

In, ne nazadnje, če ne želimo biti vsak dan oblečene enako, moramo tudi biti iznajdljive. V drugih letnih časih je to enostavno, ker smo oblečene v več plasteh in posamezna oblačila med seboj prepletamo v nešteto kombinacij. Poleti pa je to drugače. Zato izbirajmo kose, ki so »drugačni« in zanimivi že sami po sebi, celotno podobo pa popestrimo z različnimi dodatki in nakitom, ki ga med seboj prepletamo v različnih barvah in velikostih, s pisanimi torbicami in klobučki. Privoščimo si žive barve laka za nohte pa sandale in natikače v pisanih različicah, z visokimi petami ali brez. Tudi lasje, dolgi ali kratki kar kličejo k razigranim frizuram, sponke, trak ali cvet iz blaga pa celotni podobi dajo piko na i. Pazimo edino pri izboru stajlinga za službo, obleka naj čim bolj diha pa vendar diskretno skriva tiste dele telesa, ki so na počitnicah lahko bolj na očeh.

Sicer pa, v službo hodimo vsak dan in celo leto, poletje je pa tako kratko in eno samo – zato, uživajmo in se zabavajmo sproščeno in veselo!

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 8. avgust 2013


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s