Pripravimo zabavo!

Lisa avgust 2013 4In ko se avgust prevesi v drugo polovico … uživajmo poletje še naprej! Mogoče ne več na dopustu tu ali onkraj, pa vendar poletni. Dan je sicer že malo krajši, so pa temperature bolj prijazne, in mi zato bolj živahni. Zakaj bi mislili že na jesen in obveznosti, ki jih le ta prinaša, prišle bodo same od sebe, zakaj bi vse, kar radi delamo poleti, kar na hitro, zaradi datuma na koledarju, opustili.

Pripravimo zabavo! Povabimo prijatelje, s katerimi poleti nismo imeli stika, ker smo se porazgubili po celem svetu, in se poveselimo. Pa ne, da bi se hvalili, kje je kdo bil, kaj vse je kdo videl in koliko denarja potrošil. Ne zato, ampak zato, ker smo veseli samo, da smo spet tu, drug za drugega, da smo – prijatelji. Fotografije, vtise in tekmovalnost zamenjajmo z domiselnimi grižljaji, slanimi in sladkimi, ki jih vsak prinese s seboj, pa osvežilno pijačo … balončki z vodo in badmintonom, žogo in balinčki. Naj se razlegata smeh in sproščeno veselje. Naj bo to prijetno druženje razigranih otrok in odraslih, pozitivnih in brez mask na obrazu, da bo, ko se bomo razšli, ostal samo lep spomin na še eno poletno srečanje.

Ko pa bomo spet sami v krogu svoje družine, se zazrimo naprej. Sprehodimo se po svojem domu in poglejmo, kako bi mu vdahnili svežino in novo podobo, in to s čim manj denarja, seveda. Poglejmo, kako bi fotelj preoblekli v novo blago ali pa ga samo pogrnili z zanimivo in trpežno preprogo, kako bi na mizo preko prta položili še prosojno blago v živahni barvi, mogoče naredili nov lampion za luč ali pa okvir za sliko iz neobičajnega materiala. Najdimo kotiček, kjer bo prostor za poležavanje na tleh, sešijmo pisane prevleke za blazine raznih velikosti in jih raztresimo po kotičku, zložimo knjige v stolpiče kar na tleh, da nam bodo bolj pri roki in v zaboj iz vrbja, ki nam lahko služi tudi kot mizica, pospravimo družabne igre. Idej je povsod polno tako po revijah kot na internetu.

Vzemimo si čas, dajmo domišljiji prosto pot in si privoščimo drugačnost. Naj zapiha tudi »veter v domu«, ker, ni novo vedno najboljše. Vsaj za mene, ne!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 14. avgust 2013

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s