Rumeni tisk podpiram!

Lisa avgust 2013 5Rumeni tisk. Nekatere jezi, druge razveseli in spravi v dobro voljo. Nekateri se mu izogibajo, drugi iščejo priložnosti, da se v njem pokažejo in si naredijo reklamo, ki, mimogrede, zadnje čase sploh ni nujno, da je dobra, ker se za dobro izkaže tudi malo manj dobra. Pomembno je le, da ima članek čim bolj vabljiv naslov in dobro fotografijo. Zakaj tako? Ker smo na drugi strani samo »navadni« ljudje, tisti, ki rumeni tisk prebiramo, ko nam je dolgčas, ko smo slabe volje, ko tako po »človeško« iščemo novice, ob katerih pozabimo na svoje probleme in najdemo celo večje.

Bilo je obdobje, ko sem dokaj redno kupovala kakšno od teh trač revij, zadnje čase pa me ne zanimajo več. Čeprav, rumeni tisk podpiram! Pa ne zato, da bi želela slabo tistemu, o katerem piše, sploh ne, ampak zato, da ob branju vsak posameznik znova in znova (lahko) ugotovi, da znani ljudje niso »nadljudje«, ampak samo ljudje z vsemi željami in problemi, od osebnostnih do tistih, ki so povezani z nezadovoljstvom z njihovim telesom, da tudi oni velikokrat ne živijo tako, kot bi si sami želeli, da morajo, med drugim, včasih (ali pa velikokrat) obleči celo kreacijo, nad katero niso najbolj navdušeni, pa jim jo narekuje njihov stilist ali modni kreator, ki, milo rečeno, tudi dela napake in ne presodi vedno pravilno, kaj določeni osebi, tako telesu kot karakterju, pristoji.

Celo modeli in manekenke danes niso več lepotice in lepotci, ki bi jih izbrali mi sami, ampak obrazi, ki izstopajo in imajo določeno karizmo. Biti prvo pravzaprav ni težko v današnjem času in poplavi dobrih fotografov, vizažistov in retuše, imeti drugo pa je čisto nekaj drugega.

Samozavesti ob prebiranju fotografij in branju člankov nikoli ne moremo doseči. Velikokrat slišim, da ni vse v obleki. Res je, se strinjam, vsaj delno. Tako kot je razlika med na pol praznim in na pol polnim kozarcem,  je tudi razlika med nekom, ki na vrata potrka boječe in ima fantastičen predlog, kot nekom, ki na vrata potrka odločno in ima »kr en« predlog. No, komu bi prisluhnili?

Pa smo spet pri – samozavesti!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 22. avgust 2013

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s