Dan D: 1. september

Lisa sept 2013Novo leto naj bi se začelo s 1. januarjem, dolgo nazaj s prebujanjem narave na 1. pomladni dan, zdaj pa se zdi, kot da je dan D – 1. september. Pa vendar je vsak dan lahko praznik ali začetek nečesa novega. Le razlog moramo najti.

Soboto in nedeljo vsi nestrpno pričakujemo. Že od ponedeljka naprej načrtujemo, kako bomo preživeli konec tedna in idej nikoli ne zmanjka. Ne pomislimo pa, da si lahko tudi delovni del tedna popestrimo in razbremenimo s prijetnimi dogodki.

Pa ne samo s klepetom ob kavi. Kava za dober euro, včasih skoraj dva … je njen vonj res tako omamen? Ali je le razlog za druženje? Kdaj seštejete kave, ki ste jih popili v enem tednu? Se kar nabere, a ne! Pa saj je res prijetno posedanje kje v prijetnem ambientu, ampak, si ne bi raje, vsaj občasno, privoščili še česa, kar bi se nam bolj usedlo v spomin? Kar bi nam dalo krila za naslednji delovni dan?

Mogoče družinski zajtrk z bogato obloženo mizo ali večerja, skuhana počasi in z užitkom, postrežena na balkonu ali vrtu. Nabiranje travniških cvetlic za svež šopek ali zanimiva zelena vejica utrgana na robu bližnjega gozda. Obisk pri prijateljih, z dobro ohlajeno lubenico, ki jo prinesemo s seboj. Kratek izlet s kolesom do bližnjega potoka ali reke, do vode, ki odnaša skrbi in prinaša hrepenenje. Opazovanje ptic v letu. Obisk živalskega vrta. Družabne igre, ki jih iz petkovega večera zavlečemo v zgodnje sobotno jutro. In še in še.

Lahko pa si na novo uredimo tudi garderobno omaro. Čas za menjavo poletne garderobo z jesensko/zimsko res še ni tu, in vsi upamo, da še nekaj časa ne bo, da bomo lahkotno oblečeni še v indijanskem poletju, ampak, počasi se pa le začnimo pripravljati na nov letni čas. Veliko naredimo že, če oblačila na obešalnikih in policah zložimo po barvah. Tako ugotovimo, katere barve je veliko in katere premalo, še malo pobrskamo po revijah za trendovski kos in barvo, in pohajanje po trgovinah bo takoj še bolj prijetno.

Če pa bi iz svoje garderobe radi pričarali nove kombinacije, in to brez velikega zapravljanja, pokličite Blanco Chara!

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 29. avgust 2013


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s