“Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni.”

samozavestnaSpomnim se prijatelja, ki je pred leti rekel: »Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni.« Takrat nisem razumela, kaj je s tem mislil. Danes vem!

Trendi, tako modni kot življenjski, se hitro menjajo in spreminjajo. Se pa tudi ponavljajo in med seboj mešajo. Ko je bil modern mini, se je nosilo samo mini, ko maxi, samo maxi – in čudno si izpadel, če si bil v mini. Tako enostavno je bilo to, na nek način. Samo pravilu je bilo treba slediti. Danes pa pravil ni, in je dobra in zanimiva prav kombinacija različnega. Zdi se, da se pri kombiniranju posameznih kosov, vzorcev, materialov in barv sploh ne da zgrešiti. Zdaj si lahko dovolimo biti drugačni. Pa ne zato, da bi se izpostavljali, ampak zato, da pokažemo, kdo smo, da se s svojo podobo izrazimo. Tudi brez besed.

Vesela sem, ko spremembe opazujem tudi na cesti. Ko si ne upajo samo mladi, ampak tudi starejši, tako gospe kot (počasi) gospodje.  Prijateljica tako z veseljem pove,  kako zna njena 20-letna hči sestaviti kombinacijo, ki na videz »ni možna«, kako jo rada opazuje, kako zna presenetiti in sijati. Ja, mogoče res zna, ampak predvsem zna kombinacijo – nositi. Ker si upa!

Z mešanjem stilov in z brskanjem po zadnjih policah v domači omari in podstrešju, postaja tudi oblačenje bolj dostopno in poceni.

Ne postajajo pa, počasi in previdno, pisane samo podobe na cesti, ampak je pisana tudi ponudba v trgovinah. In v več trgovinah bomo iskali kos, o katerem sanjamo ali nekaj kar nas bo pritegnilo, bolj bomo tudi sami pisano – gledali.

Zato, če želite potrošiti čim manj, kupite kvaliteten kos. Tak, ki je malo drugačen in poseben sam po sebi, tak, ki nima letnice. Izberite svoje najljubše trgovine, tiste, kjer se ponujeno pogosto in redno menja, kjer ponudbi lahko sledite. Ne izgubljajte časa, tako da hodite od vrat do vrat in bodite previdni pri razprodajah. Naj vas cene ne zavedejo. Brskajte in brskajte, dokler ne najdete pravega kosa. Naj vam ne bo žal, če boste domov prišli praznih rok.

Ne bodite tako bogati, da bi kupovali poceni! Ali pa pokličite Blanco Chara!

kolumna “Veter v omari”, 12. september 2013


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s