Zanimiv je prav vsak posameznik.

Rada opazujem ljudi. Nemo govorico teles v gibanju, ko se zdi, da jih vodi nekaj nevidnega v njih samih. Želja, hotenje, potreba, nuja … po biti nekje in iti nekam. Ko nekateri to vedo in gredo za ciljem, drugi ne pa tavajo, ko ene ne motijo niti zunanji glasovi in drugi to pokažejo z mimiko, ko nekateri pridejo z namenom, in drugi, da bi pregnali dolgčas.

In ob kavi v trgovskem centru je opazovati ta košček vsakdanjika res pestro in zanimivo. Zanimiv je čisto vsak posameznik!

Mlada mamica z dojenčkom v vozičku, ki se na kavi ustavi, da bi malčka nahranila, zraven pa skoraj pozabi na 5-letno hčerko. In druga, ki skupaj s prijateljico zaljubljeno gleda svojo skoraj 2-letno deklico, kako se vrti okrog svoje osi, se ustavi, čudi vsemu, kar pleše okrog nje in mehko pade na tla.

Gospa in gospod srednjih let, ki se srečata pred vhodom ene od trgovin, in gospa predlaga, da vstopita skupaj, on pa nejevoljno: »Sem že vse pregledal, me nič ne zanima!« in gre sam naprej – mimo vseh izložb, ki jih je že videl, ker vstopil v trgovine seveda ni.

Mlajši moški, ki je najbrž ravno vstal iz postelje, saj je oblečen v kratke hlače, ki spominjajo na pižamo, samozavestno hiti v eno od trgovin, samo še po pulover. In mlajša ženska, oblečena kot bi prišla iz revije, prepričana, da je lepa pa obleke ne zna nositi.

Starejša gospa, ki koraka pred zdolgočasenim gospodom, ki se mu vidi, da mu je muka ženo poslušati že doma, kaj šele capljati z njo po trgovinah. Na drugi strani pa čudovit par v poznih letih vreden spoštljivega pogleda in občudovanja – oba, gospa in gospod, oblečena v lepem kostimu iz njunih mlajših let, gospod s klobukom na glavi in palico v roki, pod drugo pa s svojo lepo damo z belimi lasmi.

Pari, ki kot da ne »pašejo« skupaj. Samski moški. Samske ženske. Prijateljice, ki se veselo smejijo, ko nakupujejo skupaj.

Ob kavi pa mlade družine. Zrele družine. Lepo urejene starejše gospe. In pari, ki ne vedo, zakaj sedijo skupaj.

Ah, kako različni smo … pa vendar vsi enaki in iz istega planeta!

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 10. oktober 2013


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s