Nimam kaj obleči, res ne!

Dan je vse krajši, svetlobe in sonca, ki nam vlivata veselje in energijo, vedno manj. Sprehodi v naravo so bolj redki, greti in skrivati smo se začeli v svojih domovih, na suhem in toplem. Včasih so se v tem času ljudje ob domačih opravilih veliko družili, skupaj delali in se zraven zabavali. Mi to še znamo? No, skupnih opravil je vedno manj ali pa skoraj nič. Lahko pa si jih izmislimo! Ali pa se odločimo, da bomo nekaj naredili samo zase. Recimo – nov stil oblačenja.

Znova in znova gospe tarnajo in me prepričujejo: »Nimam kaj obleči, res ne! Eno uro nimava kaj delati v omari …« Pa vendar se mi je do zdaj le enkrat zgodilo, da gospa res ni imela kaj obleči. No, skoraj nič. V omari so visele le hlače, ki so se končale daleč pod popkom, mikica in jopa, obe prekratki, druga mikica z dovtipno sliko na prsih in kavbojke. Komaj sem verjela?!

Dan, ko naj bi gospa nastopila novo službo pa se je hitro bližal. Bila je pred hudo dilemo. To, da bo morala biti urejena, je vedela, ne pa kakšen kodeks oblačenja velja v novem delovnem okolju, niti kaj bi rada. In sva šli, v trgovino z dobro in veliko izbiro. Nabrala sem celo naročje oblačil, gospa jih je »pridno« pomerjala, bolj ali manj nezainteresirano, zdelo se je, da ji je pomembno le, da so ji prav. Naredila je ožji izbor, odšla na blagajno in plačala. Pa sem, previdno, predlagala obisk še ene trgovine. Jaaa, gospa je začela sodelovati! Razstavljeni kosi so bili očitno bolj po njenem okusu, ne tako poslovni pa vendar si jih je lahko zdaj, ko je v vrečkah že imela osnovo, lahko privoščila, poudarili so njen karakter. Končno je bila videti zadovoljna.

Meni pa je nekaj manjkalo … ni bilo »tistega« žara v očeh. V dobro izbiro nove garderobe sem bila povsem prepričana, ampak gospa tega žal ni kazala. Čisto drugače pa je bilo, ko sva se srečali čez par dni. Vsa vesela mi je začela razlagati, kako je doma nova oblačila začela gledati čisto drugače … še posebej po tem, ko je bil nad modno revijo, ki jo je pripravila, navdušen njen – partner!

 

Lisa, kolumna “veter v omari”, 24. oktober 2013


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s