Veter kot darilo presenečenja

Res je, po »vetru v omari« so partnerji svojih gospa še bolj zadovoljni kot njihove gospe. Zakaj? Ker so dobili nazaj svojo žensko, tisto, ki so jo spoznali pred leti in se je uredila samo za – njega.

Spomnim se klica gospoda, ki ga je »veter v omari« zanimal v detajle. Poslušal je in spraševal, jaz pa nisem mogla ugotoviti, za kaj pravzaprav gre. Po nekaj minutah je le povedal, da bi z »vetrom« za rojstni dan rad presenetil svojo ženo. Ampak, res presenetil! Sicer bi ji povedal, da bo nekdo prišel, več kot to pa ne. Prijazno je vprašal, če sem za. No, priznam, da sem malo razmišljala, kako bo to izgledalo, ker, gospa bi lahko vse skupaj razumela narobe in/ali pa si spremembe sploh ne bi želela. Razložila sem mu svoje pomisleke, on pa, da bo na začetku res previdna, da pa bo potem z veseljem sodelovala. In sem pristala.

Točno ob uri sem pozvonila na vhodu v stolpnico, se predstavila in pri vratih v stanovanje pozvonila še enkrat. Tišina … tišina … še vedno … po mogoče celo dveh minutah pa le škrtanje ključa v vratih. »Dober dan. Jaz sem vaše presenečenje, pravzaprav darilo, ki ga je za vas pripravil vaš gospod. Pogledala bom v vašo omaro, izbrala kose, ki jih ne potrebujete več in iz ostalih naredila nove kombinacije. Vi jih boste pomerili, se pogledali v ogledalu in začudili, kako dobro, predvsem pa drugače, lahko izgledate v novi podobi. Sproti bova delali posnetke novih stajlingov, ki jih boste kasneje lahko izbrali in se oblekli glede na svoje počutje in priložnost.«  Sem povedala še na pragu.

Gospa je bila res presenečena … in ko je minil prvi šok, me je le povabila naprej.

Začela sem previdno in z občutkom, in počasi mi je začela zaupati. Ko pa sem povabila še njenega malega fantka, da nama pomaga, se je čisto sprostila in začela uživati. Gospod je vedel, kaj si želi, sva šli še v nakup skupaj!

Ja, zanimiva izkušnja. Tudi zame! »Veter v omari« je sprememba in na spremembo je dobro, da si pripravljen, da odločitev sprejmeš sam in da si zanjo sam tudi odgovoren.

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 7. november 2013


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s