Odločitve … odločitve.

Odločitve … odločitve. »Aaah, ko bi se le lahko nekdo odločil namesto mene, kako bi to bilo dobro!« si včasih rečemo – in cincamo naprej. Ampak, odločitve so pred nami vsak dan in na vsakem koraku še naprej, v privatnem življenju in poslovno, preko tedna in na koncu tedna, tiste, ki jih sprejmemo, da uskladimo svoje obveznosti in želje, tiste, od katerih je odvisna cela množica ljudi in tudi tiste, zaradi katerih se trudimo proste dni v krogu svojih dragih uživati čim bolj sproščeno.

Za vse pa velja, da so pomembne in da za njimi stojimo – sami! Vedno, tudi takrat, ko se o tem, kako bi sprejeli neko odločitev, pogovorimo in za mnenje prosimo partnerja ali prijatelja, znanca ali sodelavca, ker, vsak se odloča, tudi in samo, na podlagi svojih izkušenj. Odlašamo dokler se le da, se lotimo zadev, za katere drugače nimamo časa in sploh niso pomembne, samo da se nam ne bi bilo potrebno odločiti, potem pa odločitev sprejmemo skoraj v trenutku, ker – moramo!

Zakaj? Ker se preprosto ne znamo odločiti, ker so narobe postavljeni planeti in ker smo taki po naravi, ker je možnosti za odločitev enostavno preveč, včasih se zdi, da celo neskončno, mi pa smo zato zmedeni še bolj in nas »meče« od ene odločitve do druge, ker se velikokrat ne odločamo samo za sebe ampak se moramo ali pa želimo prilagoditi tudi drugim, ker …

Smo se zato začeli zapirati vase, po drugi strani pa si želimo pristnih in ljubečih odnosov? Ali zato, ker ne moremo stati za svojimi odločitvami, ki so kar naenkrat preveliko breme za nas in nismo pripravljeni nositi odgovornosti zanje?

Ampak, ko nam uspe, ko pride »tisti tisti« trenutek, in odločitev sprejmemo, smo kot novi. Kot druga oseba. In velikokrat si rečemo: »Le zakaj sem se tako dolgo odločal(a), ko pa je občutek zdaj tako zelo dober?! Ko se počutim tako lahkotno in razbremenjeno, ko končno vem, kaj mi je všeč in kaj bi rad(a), kaj hočem … ko vem, kaj bo moj naslednji korak, ko se zdaj zadeve lahko – lotim!«

Tudi za spremembo pri sebi. Za korak k boljši samopodobi. Bi bilo pri čevljih lažje?

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 14. november 2013


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s