“Moja želja je …”

Kako čudoviti dnevi so pred nami! Božič, zadnja leta vse bolj prijetno družinski … pa dnevi po njem, ko si želimo srečati stare znance in prijatelje, jim stisniti roko in zaželeti srečo, in Silvestrovo! Dnevi, bolj posebni kot kateri koli drugi v letu, ko so misli in dejanja, z njimi pa tudi mi, enostavno – drugačni, ko pozabimo celo na »meje«, ki smo si jih preko leta ustvarili, hote ali nehote.

In potem še tisti najbolj posebni dan, 1. januar, ko se zdi, da začne čas teči od začetka in lahko na slabo iz prejšnjega leta pozabimo. Čas za sveže obljube in nove priložnosti, čeprav gre velikokrat za nadaljevanje starega, in si želimo, da bi šlo drugače. Začetke imamo vsi radi, tako vznemirljivo dišijo po – boljšem. Ne iščimo razlogov, da temu v novem letu ne bi bilo tako.

Zamislimo si, česa si naslednje leto ne želimo. Besede, ob katerih nas bo streslo in zmrazilo. Ali pa jih napišimo in list nekje v naravi spremenimo v pepel. Ker, šele ko »slabega« ni več, lahko dobro pride in JE. Potem pa napišimo svoje želje in jih obesimo tja, kjer jih bomo »srečevali« vsak dan, in si določimo nagrado za vse, ki jih bomo uresničili. Ne razmišljajmo o preteklosti, ne o prihodnosti, osredotočimo se na ZDAJ. In če ne bo šlo vse tako, kot bi si želeli, odštevajmo: »… še en dan manj do … še en dan manj do …«, v sebi pa ohranimo mir, optimizem in pozitivnost.

Sklepajmo nova prijateljstva in negujmo tudi stara, sprehodimo se po naravi  in povabimo na kavo ali sproščen klepet s prigrizkom doma. Poslušajmo, bodimo aktivni pri pogovoru in pomagajmo samo, če nas kdo prosi za pomoč. Naj bodo naše spodbude pozitivne, pohvale in želje pa iskrene; kar želimo sebi, želimo tudi drugim. Bodimo prijazni, nikoli ne vemo, kdaj, kje in zakaj bomo nekoga »potrebovali«. Bodimo samo to in taki, kot želimo, da bi bili tudi drugi do nas. Da bo spomin na 2014 – lep in dober.

Želim vam čarobne dni, polne topline in prijateljstva, iskrenosti in sproščenega smeha, te zadnje in vse tiste, ki prihajajo. Naj »Očaraj sebe. Očaraj svet.« velja vsak dan. Znova in znova.

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 24. december 2013


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s