Nov začetek in novi začetki

Nov začetek in novi začetki. Tako lepo se sliši, in obetavno, novo je vendar lepo! Vse kar je novega. Nov dom, nova služba, nov kos pohištva, nova roža, nova prijateljica, nova frizura, nova obleka … Ampak, vznemirjenje ne ostane kar samo po sebi, in priložnosti se ne vrtijo vedno druga za drugo. Za nov žar pri »starih« stvareh in ustaljenih odnosih, zadevah in situacijah se je treba potruditi, prvo navdušenje hitro mine.

Kdo nam pomaga pri tem, pri kom lahko najdemo oporo in podporo? Je to partner in prijateljica, prijatelj, mogoče starši ali sestra, brat, sodelavka … neznanec?

Ni nujno. Vsaj ne vedno. Na koncu smo vedno sami tisti, ki ohranjamo in skrbimo za žar v življenju, svoj in naših najbližjih. Edino na kar se lahko vedno zanesemo, je notranji glas. Dobro ga je poslušati in upoštevati, ko se nanj navadimo, nam je v veliko pomoč … da si vzamemo čas za premislek in čas za akcijo, da se ne odločamo in delamo na silo. Akcija se vedno hitreje odvije kot teče tisti čas do odločitve zanjo.

Spomnim se gospe, pri kateri sem delala »veter v omari«. Z možem se je vselila par mesecev nazaj v novo hišo na rob naselja, se ravnokar tudi upokojila in sploh naravnost – cvetela. Kot bi se njeno življenje začelo od začetka! Pa saj se na nek način res je. Bila je polna načrtov in želja, bolj polna idej kot kakšna veliko mlajša ženskica.

Polna pa je bila tudi njena omara, pravzaprav več omar v treh različnih sobah, kosi pa lepi, večni in dobro ohranjeni. Zdaj jih ni potrebovala več toliko, si je pa želela biti lepo urejena še naprej, vsaj tudi v tistih njej tako ljubih kosih. In sva naredili plan, plan za nove življenjske izzive. Kosom sva navdahnili novo energijo,  oblikovali sva stil, v katerem je bila mladostna in sproščena, predvsem pa ženska!

Kako z veseljem bi se obrnila za to gospo, če bi jo srečala nekje v Ljubljani. Že na obrazu se ji vidi, da ji je življenje v užitek in zabavo. In ker sem jo spoznala, vem, da se tako loti tudi tistega dela življenja, ki mu pravimo »obveznosti in dolžnosti«. Z veseljem in dobro voljo gre v življenju vse bolj enostavno!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 9. januar 2014


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s