Smo se končno naveličale hlač?


Se mi to samo zdi ali je zadnje čase res vedno več mladih in malo manj mladih gospa, ki si želijo biti bolj ženstvene? Smo se končno le naveličale hlač, vedno in ob vsaki priložnosti? Smo v njih res (lahko) bolj sproščene ali želimo v hlačah svetu okrog nas, predvsem pa moškim, povedati kaj drugega?!

Prava redkost je že videti obleko ali krilo na ulici … za mene kar presenečenje.

Izjema so le starejše gospe, ki si upajo biti drzne in zanimive v krilih in oblekah živahnih  barv in vzorcev skozi celo leto in, ker je tako bilo v njihovih mladih letih. Pa seveda, mlada dekleta, ki zaradi sproščenega poletja uživajo v tistih tako zelo kratkih in frfotavih krilcih in oblekah.

Želimo biti ženske, želimo biti »ta glavne« … se res zdi najbolj logično, da to zadnje lahko dosežemo le v – hlačah? Celo v tistih romantičnih knjigah, ki na več kot 500 straneh opisujejo življenje na gradovih nekaj sto let nazaj, beremo, kako so znala mlada, predvsem pa krhka dekleta, ki so bodočega moža poznala le par ur pred poroko, v bogatih krinolinah pri svojem mogočnem možu, ki je bil sposoben sam premagati veliko četo sovražnikov in na mah dvigniti najtežjega konja, priti do vsega, kar so si zamislila … in to samo z besedami. Po ovinkih, pretkano in tako zelo – žensko.

Res je ponudba kril in oblek bolj majhna, nekaj se pa le najde v teh manjših trgovinicah, ki so se začele pojavljati. In ti kosi so ponekod zelo zanimivi in drugačni, tako posebni, da je zgornji del lahko čisto enostaven.

Razmišljate o spremembi? Vas mika, da bi spremenile svoj stil oblačenja? Da bi bile bolj ženstvene? Bi si vzele cel dan časa ali pa nekaj ur in se opazovale v domačem ogledalu, kako se spreminja vaša podoba s kombiniranjem le tistih kosov, ki jih v omari že imate? Najbrž ste to že same večkrat poskusile … in vrgle proč vse, s čimer niste vedele, kaj bi ali pa ste se jih naveličale.

Jaz se nikoli ne naveličam! Vsaka omara in vsak »veter v omari« mi je velik izziv, gospa, ki zadovoljno opazuje spremembe na sebi pa v veliko zadovoljstvo!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 16. januar 2014


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s