Bodite vendar vidne!

Katerih kosov v omari imate največ? Hlač, mikic, šalov ali … ? In katere barve? Črne? No, če je tako, res niste edina. In ne samo to! Omare so polne »prastarih« torbic in pasov, čevljev in nakita! Praviloma! Se zgodi, da bi najraje vse vrgla proč. Le malo je gospa, pri katerih bi z veseljem ostala dva dni, da bi v zanimive zgodbe sestavila vse tiste posebne kose, ki jih je skozi leto dobesedno – zbirala.

Včasih, ah, kako ne maram te besede, pa vendar je res, so bili obleka, krilo, suknjič, bluza, hlače, klobuk, salonarji, škornji in torbica. In šest barv. Nakup novih oblačil sploh ni bil problem, ker smo o bolj zanimivih kosih lahko le sanjali. Danes pa je izpeljank iz vsakega kosa toliko, da imajo mnogi že svoja imena. In barve, še črna ni samo ena črna.

Kroji hlač in blazerjev ostajajo bolj ali manj klasični, spreminjajo se le detajli in materiali pa kombiniranje obojih. Čevlji in torbice, pasovi in razni dodatki pa, kot da se iz sezone v sezono sploh ne ponavljajo. To so tisti deli garderobe, pri katerih lahko ustvarjalec in uporabnik svojo domišljijo res sprostita v polni meri. Druga barva in debelina šiva, različni materiali in barve, pa nastane cela paleta novih kosov in to iz enega samega »kroja«.

Modne dodatke je najlaže menjati. In tudi kupiti. Cena je dostopna, ponudba pa skoraj da neskončna. En sam detajl, na pravem mestu, seveda, pa pritegne tako pozornost, da zablesti cela podoba. Čisto nekaj drugega, kot če ga ne bi bilo. Ampak … vseeno se zdi, da je gospa, ki bi izbirale in kupovale te dodatke bolj malo. Le zakaj?!

Bodite vendar vidne! Naj se sveti in žarijo barve. Pozabite na prstan z majhnim kamenčkom, privoščite si velikega. Ne izberite kratke ogrlice z majhnim obeskom, naj bo bogata in pisana ali pa si okrog vratu obesite več različnih, tako po barvi, kot po detajlih in dolžini. Naj bo zapestnica bogata, če vas moti pri pisanju pa si jo nadenite na prosto roko, in uhani, naj se vidijo, tudi izpod dolgih las.

Kaj pa čevlji, fetiš mnogih žensk pa tudi moških? O tem pa drugič!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 23. januar 2014


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s