Kako opozoriti nase na najboljši način?

i-am-unique-lips-(1) (1)Kakšna množica nas že živi na tem našem ljubem planetu! Saj se zdi, da nas je edino v Sloveniji komaj peščica! Malo poklepetamo pa že imamo skupnega znanca ali smo celo v sorodu z njim pa če se srečamo v domovini ali tujini. Včasih malo hudomušno rečem, da se moramo ves čas lepo obnašati, ker slej ko prej naletimo na koga, ki ga poznamo, smo z njim povezani tako ali drugače ali pa imamo skupnega znanca.

Koliko različnih ljudi in karakterjev, koliko različnih življenjskih zgodb. Pa vendar vsak posameznik en in edini, z različnimi željami in pričakovanji … da o samopodobi ne govorimo.

Res je, pozabili smo, kako je biti naraven in v sožitju sam s sabo in naravo, čas je prinesel drugačen način življenja. Zdi se, da smo odvisni drug od drugega ne pa od narave. Želimo si bolj prijaznega in sproščenega vsakdanjika, pa se moramo prilagajati civilizaciji in se podrediti skupnim potrebam in pravilom človeštva.

Kako se potem v tej nepregledni množici predstaviti svetu in povedati, kdo smo in v čem smo dobri, tako v privatnem življenju kot v poslovnem okolju? Ko pa velikokrat nimamo priložnosti, da bi besede podkrepili še z dejanji, in se ne moremo vedno »zanašati« na znanca, ki bo o nas povedal le najboljše.

Kako torej opozoriti nase na najboljši način in čim manj »boleče«, kako se pokazati taki kot smo, da nas take sprejme tudi okolica? Kako pokazati, da se nas »splača« opaziti in z nami spregovoriti, da smo zanimivi … ko pa prvi vtis traja samo nekaj sekund?

Le zakaj še vedno prevladuje mnenje, da je obleka »samo zunanji videz«? Z obleko se vendar izrazimo! Gospe po »vetru v omari« vedno (za)žarijo! Znova in znova ugotavljajo, da so se bolj malokrat zmotile pri nakupu, da so prepoznale čudovit kos v trgovini, niso pa vedele, kaj in kako bi ga potem nosile same. Zakaj? Ker se same v njem ne vidijo. Ker jih motijo predstave in izkušnje iz njihove preteklosti. Skupaj pa strah pred »drugačno« podobo, kot so je vajene, tako hitro in z velikim zadovoljstvom – premagamo!

Splača se potruditi za svoj žar! Saj se vendar potrudimo – ZASE !

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 27. marec 2014


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s