Plast za plastjo v barvah.

Mala Ljubljana je kar naenkrat postala živahno mravljišče, še posebej ozko staro mestno jedro. Kot da nam je nevidna sila odklenila vrata, za katerimi smo čakali, da bomo lahko končno planili ven. Na zrak in sonce!

Temperature so tako zelo prijetne … kar naenkrat smo iz zime, ki je res bila zelo mila, skočili že skoraj v zgodnje poletje. Le megla in ponekod »pobeljena« trava zjutraj opominjata, da se je kljub vsemu začela šele pomlad. Pa vendar so tisti najbolj neučakani že skoraj za vsakim vogalom v kratkih rokavih, v kratkih hlačah pa celo kolesarji v zgodnjih dopoldanskih urah!

Idealen čas za tiste, ki obožujemo plastovito oblačenje! In se radi poigravamo z domišljijo, ko ustvarjamo prijetno »čebulo«, dišečo v barvah in detajlih. Kako?

Tako da sestavljamo zgodbe, v katerih se vsake plasti vidi le delček, pa če na njem zanimiv detajl je viden ali če ostane skrit in ga pokažemo, ko sestavljamo kombinacijo za kakšno drugo priložnost.

Spomnim se predavanja manjši skupini. No ja, bila je zima, pa vseeno. Oblečeno sem imela pleteno obleko v beige barvi, okrog vratu ogrlico z velikimi mat kovinskimi obroči in temno rjavimi lesenimi kroglicami, čez obleko beige blazer in velik svetlo rjav meliran brezrokavnik iz umetnega krzna brez gumbov, obute pa visoke rjave elegantne škornje. Kombinacija je bila res zanimiva, kot celota. In sem naredila poskus. Ko sem začela govoriti o plastenju pri oblačenju, sem gospe prosila, da pozorno in brez besed opazujejo, kaj se z mojo podobo dogaja, ko stajlingu odvzemam kos za kosom, sama pa sem jih ves čas pozorno opazovala. Ko sem pred njimi ostala oblečena samo v obleki, sem jih prosila, da spregovorijo. In takoj prvi komentar je bil: »Jaz te obleke ne bi nikoli kupila. Pusta je in dolgočasna, kr neki. Ampak, ko je le del celote … pa vse tako dobro izpade!« Besede pravzaprav niso bile potrebne, njihov izraz na obrazu je povedal vse.

Tako da, uživajte v letošnjem prepletu barv in vzorcev, metuljčkov in rožic, pik in geometrije. Tako živahen je, da bi bilo lahko celo leto – poletje.

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 10. april 2014


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s