Tudi trgovine imajo svojo dušo

Obleka je obleka. Ni prave ali napačne. Vsaka je prava. Mogoče kakšne le ni »čisto« prava. Ampak s pravo mero in domišljijo je lahko vsaka – čisto prava. Vse je odvisno le od nas. Od tega koliko si upamo.

Najlaže je reči: »Celo popoldne sem porabila, da bi našla en dober kos, pa nimajo nič. Čisto nič!« Hkrati pa najteže – ker ostanete brez tistega čudovitega kosa … za katerega pravzaprav sploh ne veste, kakšen naj bi bil. Včasih (aaah, spet ta beseda) je bilo enostavno, šle smo po trgovinah, in prišle domov praznih rok, ker res ni bilo nič, ker je bila izbira slaba. Danes pa, »kar naenkrat« je tako dobra in pestra. Čeprav bi, seveda, večina spet takoj rekla: »Dobra?! Halo, saj ni kaj izbrati?!« Pa je to res?

Ponudba je dobra. Res je dobra! Le večina še vedno kupuje tik pred zdajci, ne takrat, ko zagleda TISTI sanjski kos, tisti en in edini … ki bi ga imela tako zelo rada … Ampak kaj, ko ga nima kam obleči?! Ko je predrag, ko je njen dragi nikamor ne povabi, ko ni v pravi službi, ko to niso njene barve, ker so preveč močne in vpadljive, pa vzorec »joooj« … in še, kaj bi pa moja soseda rekla in moje prijateljice?!

Sami razlogi, ki to pravzaprav niso. Vsaj ne pravi razlogi in razlogi, ki bi veljali vedno in na vsakem koraku.

Izberite si dan, ko se boste počutile dobro, ko bodo zvezde na vaši strani in si boste privoščile sproščen »sprehod« z užitkom. In obiščite trgovine, ki jih niste še nikoli. Ker v njih nimajo nič, kar bi lahko bilo za vas. V trgovine za mlade, v tiste, ki imajo na obešalnikih samo drage kose in v tiste, ki so pisane in živahne in vesele in sproščene.

Tudi trgovine imajo svojo dušo. Samo poslušajte svoj občutek,  ko boste vstopile v eno od njih, kako se počutite – v trgovini s temnimi oblačili, ki so v modi večno, kako v trgovini s kosi, ki so trendovski, kako v tisti za mlade, in kako v trgovini, ki ponuja vesele barve in se, po možnosti, obešalnikov ne tare toliko, da se bojite dotakniti katerega koli od njih, da se ne bi obešeno vsulo po tleh.

Samo dva pogoja sta: uredite se tako, da boste blestele! In da ne boste pred pritiskom, da morate nekaj kupiti. Res pojdite samo na – sprehod. In uživajte!

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 23. april 2014


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s