Spremembe.

Spremembe. Spremembe so na vsakem koraku, res dobesedno na vsakem koraku, in to vsak trenutek. Doživljamo in živimo jih doma, v službi in povsod vmes. Ko smo sami, s svojimi dragimi ali z neznanci. Pri delu, zabavi in v odnosih.

Pa so res? Jih vidimo in se jih zavedamo ali pa se jim raje izognemo? Radi stopamo po stopničkah in sprejemamo nove izzive ali smo raje v coni udobja in to ne glede na to, kako zadovoljni smo s trenutno situacijo?

Ko smo zadovoljni, poskušamo vzdrževati stanje tako kakršno je. Če pa nismo … čakamo na boljše čase, se trudimo, da bi bilo drugače ali pa krivimo druge … In res, nismo vedno mi tisti, ki lahko vplivamo na spremembo. Ker, v vsakem odnosu, in v odnosu smo tudi, ko prodajalki povemo, kakšen kruh želimo, sta prisotna dva. Dve strani, ki se ujameta ali pa ne. Odvisno od kemije, ki vlada med njima, od dobrega ali slabega spanca tisto noč, od tega kakšno vreme je in kakšno energijo so zjutraj napovedali po radiu, od našega karakterja, postavitev planetov ob rojstvu in v danem trenutku …

Res pa je tudi, da se večinoma sprememb bojimo. Zakaj? Ker prinašajo nekaj novega, nekaj, kar ne poznamo in na to nismo pripravljeni. Ko in če pa se nam sprememba le zgodi, in smo v novo situacijo dobesedno pahnjeni … enostavno plavamo in na koncu vedno tudi – splavamo. Drugačni in tudi mi – novi! Kar naenkrat se počutimo lažji in svobodni z veliko zraka okrog sebe. Pa ne samo ob pozitivnih spremembah, tudi ob negativnih, saj so pozitivne vendar skoraj vedno posledica negativnih. Še pregovor pravi: »Za dežjem vedno posije sonce!«

Mar ne bi bilo zato bolje, da bi se za pozitivne rešitve in spremembe odločali hitreje, kljub vsemu in če je le mogoče?

Tudi pri »vetru v omari«. Ker, omara nikdar ni zares prazna! Prazna je le domišljija in strah pred spremembo velik. Spomnim se gospe, ki je »veter« poznala zelo dobro. Poklicala me je in rekla: »Uf, vem da mi bo težko. Vem pa tudi, da mi bo kasneje bistveno lažje!« In res je bilo. O sebi je spet ugotovila nekaj novega!

 

 Lisa, kolumna “Veter v omari”, 15. maj 2014


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s