Sami lahko naredimo korak naprej.

Ste že kdaj imeli občutek, da stojite na mestu? Pa če je bilo vreme slabo ali če je zunaj sijalo sonce? Ko si niti niste znali razložiti – zakaj? Zakaj nimate volje in samo čakate, da se bo kaj zgodilo? Samo od sebe?

Ja, velikokrat res ni vse odvisno od nas. Lahko pa sami naredimo korak. Gremo na sprehod in naberemo travniško cvetje ali sadeže, ki nam jih ponuja narava. Si doma naredimo šopek in ga postavimo na nam najljubše mesto, tako da nas bo »zbudil« in razveselil s svežimi barvami in vonjem čim večkrat preko dneva. Nabrane sadeže posušimo ali vložimo … ali …

Lahko pa samo premaknemo nek detajl v prostoru. Ali celo prerazporedimo pohištvo. Premaknemo preproge. Slike. Vzamemo v roke papir ali pozabljeno platno in si privoščimo barvanje. Ja, barvanje! Ker, eno je slikanje, drugo risanje, in če ne obvladate ne enega ne drugega (tako kot jaz) lahko – barvate!

Ste začutili, da ste kar naenkrat sredi zmede, ko reda več ni? Jaz sem. In prav to je tako osvežujoče! Nehamo razmišljati o »čemerkoliže« in se samo zazremo vase. V svojo željo po spremembi. Premikamo, kjer čutimo, da nekaj »manjka«. Postanemo ustvarjalni.

Lahko tudi v domači omari. Mogoče je cela v neredu in se še sami težko znajdete v njej. Si predstavljate, da vse enostavno zmečete ven in pobrišete prah … kakšen zanimiv pogled bi to bil! Se vam ne zdi? Kot bi omaro ravnokar kupili!

To že, ampak kaj ko je za vami cel kaos. Po postelji in nočnih omaricah. Še po tleh. Kriza! Ja, res. Pa ne samo zato, ker je treba vse pospraviti nazaj, ampak ker se je treba tudi odločiti in si odgovoriti: »Kaj res vse rabim? Kaj največkrat oblečem? Mogoče celo prevečkrat in bi »tisto« lahko že zamenjala s čim drugim. Kaj še nikoli nisem oblekla in verjetno tudi nikoli ne bom?«  Poleg tega pa so vmes še kosi potrebni popravila. »Kdo jih bo popravil? Mama, jaz sama ali jih bom nesla k šivilji?«

Pa vendar, ko si »pokupčkate« celo garderobo, začnete zlagati na police in obešati na obešalnik, je zmaga tako zelo blizu. Kos za kosom. In na koncu … skupaj z omaro zadihate tudi sami!

Če pa želite piko na i, me pa le pokličite. Ampak že prej! Bova skupaj pospravljali in oblikovali še vaš nov stil! Tudi s tistimi kosi v zadnjem kotu vaše omare!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 29. maj 2014


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s