Črna, enostavna in univerzalna

Črna – ena in edina. Elegantna in večna. Tako kot mala črna obleka in salonarji s stileto peto. Enostavna in univerzalna, za vse kar si zamislimo, ker vse kar je črno, izpade dobro. Nobena druga barva nima podobnega učinka. In to ne samo v lak izvedbi ampak tudi v mat, ki je nova črna. Saj ste že opazili tisti črn mat avto na cesti? Fantastičen je! Kot bi šlo res za novo barvo. Pa mat črno steno ste tudi opazili, a ne? Tisto steno po kateri lahko pišemo s kredo in jo potem samo pobrišemo?

So ljudje, ki pri oblačilih prisegajo na črno pozimi in poleti, v deževnem in sončnem vremenu, za službo, prosti čas in šport. Pa vendar črna poleti deluje čisto drugače kot pozimi. Veliko bolj lahkotna je. Posebej če jo kombiniramo v letošnjo trend črno – belo kombinacijo. Bela jo naredi tako zelo svežo.

Sicer prevladuje mnenje, da se črna dobro ujame z vsemi barvami, sama pa sem mnenja, da je boljša kombinacija barv z rjavo. Bolj mehka je in topla, medtem ko s črno deluje grobo in odrezavo, predvsem pa hladno. Ampak, rjava ni ravno priljubljena, bolj malo nas je, ki uživamo v njenem objemu. Poleg tega pa še edina, ki jo je poleti zelo malo.

Zato pa je drugih barv toliko! Sploh letos! Živih in pastelnih! Kosi pa enobarvni ali pisani, in vzorci bogati. Prav tako so pisani tudi stajlingi. Pravil ni, barva torbice je čisto druga kot barva sandal, in zgornji del drugačen kot spodnji. Pisano je res pisano.

Zato le pogumno! Malih trgovin, tudi takih z bolj ugodnimi cenami, je že kar nekaj, ponudba pa drugačna kot smo je vajeni v večjih trgovinah, kjer naročajo bolj klasične kose. S svojim čarom nas pritegne vsaka na poseben način. Dobro si je vzeti čas in se sprehoditi po njih. Lažje si ogledamo vse, kar ponujajo in nimamo občutka, da smo kaj spregledali. Čas mineva prijetneje, mi pa smo na koncu manj utrujeni in bolj zadovoljni.

In ko sonce prijetno ali vroče greje, je tisti en in edini kos, ki ga nosimo, tako zelo pomemben. Seveda le, če želimo slediti motu: »Očaraj sebe. Očaraj svet.«

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 5. junij 2014


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s