Še malo, pa bodo razprodaje.

No, razne posebne ponudbe imajo trgovine skozi celo leto, in smo jih vajene na vsakem koraku, pa vendar je znižanje cen sezonskim oblačilom in obutvi tako zelo vabljivo. Še posebej poleti.

Večinoma se na razprodaje odpravimo spontano, le z željo, da bi našle nekaj posebnega. Čim več in to po čim bolj ugodni ceni. Bolj malo pa nas je takih, ki se na razprodaje pripravimo in si ponudbo najljubših trgovin ogledamo vnaprej. Včasih sicer malo tvegamo,  da nas bo »tisti« kos počakal. Pa vendar, upanje o(b)staja. Sploh če je kos drag in »večen«. Jaz sem najbolj vesela kupov po mizah in koših. Tam se po navadi skriva kaj prav posebnega. In ker me kosi, ki čakajo na nove in sveže kombinacije čakajo doma, vzamem le tisto, kar je »drugačno«.

Se pa splača vedeti, kaj si želimo in kaj (sploh) potrebujemo. Zato, ne pustimo se brezglavo zavesti le privlačnim cenam, pripravimo si seznam.

Vreme nas letošnjo pomlad kar preseneča, tako da, če še niste, pripravite poletno garderobo v svoji omari. Razvrstite jo po barvah, kose na obešalnikih in na policah. Tako si boste osvežile spomin in dobile dober pregled, kaj sploh imate. Katerih barv je veliko in katerih bi si želele več ali jih sploh nimate. Videle boste tudi, kateri kosi manjkajo. Mogoče nimate krila ali romantične obleke, mogoče manjkajo sandali v živi barvi in balerinke ali zanimiva jopica. In si zapišite.

Seveda vas bodo mikali tudi drugi kosi, pa vendar – kupujte premišljeno! Izbirajte kose, ki so zanimivi sami po sebi in govorijo zgodbo. Kose, ki jih boste lahko nosile samostojno ali pa bodo zaznamovali celoten stajling. Odločajte se za barve, ki so vam ljube in se v njih dobro počutite, in kakšen ne predrag kos vseeno kupite v barvi, ki si je do zdaj niste upale nositi. Privoščite si krilo, tudi če ga nimate rade, ali obleko.

Pomerjajte in pomerjajte. Tudi vse tisto, za katere mislite, kako dobro bi pristajali prijateljici … in ugotovile boste, da ste v njem čudovite tudi same. Očarajte sebe, da boste očarale tudi svet!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 26. junij 2014


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s