Bodite potrpežljive.

Ko pomislimo na poletje, je prvo, na kar pomislimo, sonce, morje in veter pa veliko gole kože in barve, ki jih imamo najraje. Če pa gremo v podrobnosti je naša domišljija žal velikokrat preveč toga. Res je, da smo oblečeni ‘hitreje’, pa vendar lahko poskrbimo da tudi bolj domiselno.

Če začnemo pri hlačah. Velikokrat so kavbojke tiste, ki so celo poleti na prvem mestu, čeprav debele in neudobne. Le kako  so lahko tudi sproščene?! Odločite se raje za bombažne hlače, take v živahni barvi, ozke ali ohlapne, tankih in lahkih materialov, dolge le do gležnjev. Ali pa široke po celi dolžini, dolge toliko, da prekrivajo sandale. Lahko so krojene tudi tako, da se zaradi neizrazitih hlačnic zdi, da so krilo. Mogoče celo plisirane. Letos se plise kar dobro predstavlja na obešalnikih v trgovinah, čeprav predvsem na krilih, ki so močnih barv in dolga, včasih delno prosojna. Da bo vročina čim bolj prijetna, pa naj le bodo v omari nujno tudi krila do kolen ali sredine meč, pisana ali enobarvna, s širokimi gubami, in tudi kakšno kratko in ozko. In obleka z rokavi, oprijeta do kolen, ali pa rezana v pasu in spodaj široka. Ena pa nujno romantična, brez rokavov in dolga čisto do tal.

Seveda pa je največ mikic in raznih topov. Naj bodo zanimivi in pisani, tisti enobarvni in dolgočasni naj raje počakajo na zimo, ko jih boste oblekle pod toplo jopico. Poletne jopice pa naj bodo tanke in dolge, da se boste ob hladnejših večerih lahko ovile vanje, seveda v živih barvah, ali pa kratke, da jih boste oblekle na bogato nagubano krilo.

Ne pozabite še na kakšen suknjič v poletni barvi, nežni ali močni. In tudi v črni,  ker, poletna bela se tako lepo poda k črni, sploh letos, ko je to trend.

Torbice in sandali pa … imejte jih enostavno več. Tako cenovno dosegljivi so in ponudba pestra, da se jim je enostavno težko odreči. Pa nakit in sončna očala! Aaaah …

Zato … ko iščete po trgovinah svoje nove kose, brskajte in pomerjajte počasi in z občutkom. Bodite potrpežljive! Verjemite, da je (tudi) to pameten recept za sproščeno in veselo poletje!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 3. julij 2014

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s