Si upamo biti zapeljive?

Še ne dolgo naramnice nedrčka niso smele gledati izpod oblačil. Ni bilo lepo. Ni bilo spodobno. Nasploh je morala celotna zunanja podoba predstavljati nek red. Obstajala so celo stroga pravila. Zgoraj svetlo, spodaj temno. Vzorec samo zgoraj ali spodaj, nikakor ne zgoraj in spodaj, sploh pa ne različen. Samo barve, ki so se skladale. Ista barva čevljev in torbice. Samo ena vrsta pete na čevljih. Če mini, vse na cesti v mini, če maxi maxi.

Danes pa … kako dobro je, ko si lahko vsaka ženska sama sebi postavi svoja lastna pravila ali celo ne-pravila, tista, ki kažejo, kdo in kakšna je. Kaže to na večjo samozavest ali pa na to, da smo danes lahko bolj – sproščeni? In se ne oziramo več toliko na to, kaj bodo pa drugi rekli?

Tako so tudi naramnice nedrčka, ki pokukajo izpod mikice ali puloverja, postale nek detajl celotnega stajlinga. Najprej so bile tiste prozorne iz plastike, ki so se sčasoma raztegnile, zdaj pa so barvaste, v živahni barvi ali vzorčaste, po navadi celo v kontrastni barvi. Tako igrivo pokukajo izpod puloverja, ki ima namenoma prevelik izrez in popestrijo celotno podobo. In obraz je takoj bolj sijoč. Sijoč? Ja, sijoč, ker je ženska samozavestna. Ker si upa.

Ne verjamete? Preverite same! Na sebi. Oblecite se čisto vsakdanje, na hitro, brez da bi bile pozorne na to, kako ste videti. Ampak – oblecite seksi spodnje perilo. Tisto, ki ste ga pred kratkim kupile ali pa tisto, ki ga hranite že nekaj let (zakaj že?!). Pojdite med ljudi, samo v trgovino ali pa na piknik. In se opazujte! Kako se počutite? Bolj ali manj zadovoljne same s sabo? Ste ugotovile, da mogoče celo bolj – seksi? Ja?

Zato, izberite tudi perilo tako, da bo govorilo o vas in za vas! In se ne obremenjujte s svojo postavo. Verjemite, da smo ženske edine, ki nas vse moti, moški gledajo drugače. Tudi s fotografijami iz katalogov in revij se ne primerjajmo, vse so obdelane v nulo, modeli pa v resnici velikokrat kot da ne bi bile iste osebe!

Sicer pa, na svetu je ni ženske, ki bi bila zadovoljna s svojo postavo, pa naj bo iz sveta slavnih ali naša soseda. Hm, kaj pa če me poskusimo? Mogoče nam pa uspe! Bodimo izjema!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 10. julij 2014


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s