Očaraj sebe. Očaraj svet.

Kadar želim, da se mi nekaj uresniči in vem, da še ni pravi čas za to, odštevam. Vsak dan posebej si rečem: »Še en dan manj … še en dan manj … še …« Ko pa gre za poletje, ki je (že) prišlo do polovice, ko se ravno dobro privadim na bolj sproščeno vzdušje na vsakem koraku, ko zadiham na polno in si sploh ne želim, da bi se končalo, pa si rečem: »Vau, še ceeel mesec! Potem pa še september!« In se ga veselim naprej. Tudi če vreme, tako kot letos, ni ravno poletno. Vzdušje je pa le nekaj čisto drugega kot tisto v »delovnem« delu leta. Po dežju vedno posije sonce, in to ne kar eno sonce, ampak poletno vroče sonce!

In kadar je poleti pestro vreme, je lahko pestra tudi obleka. Zaradi temperatur, ki stalno nihajo, se domišljiji lahko še bolj prepustimo kot bi se sicer pri visoki vročini, ko pazimo, da smo oblečeni čim manj. Mešanje stilov in barv, materialov in krojev postane še bolj zanimivo. Celo plastovito se lahko oblečemo, če temperature niso previsoke – prosojne tkanine preko prosojnih tkanin, šali okrog vratov, dolge jeans obleke in jope, tanjše usnjene jakne preko čipkastega ali plise krila, usnjeni škornji, gumijasti … Ni da ni!

Sicer pa je obleka, ki jo nosimo, vedno izraz – nečesa. Ni nekaj »neznanega«. Ali nas na kaj spomni ali pa v nas nekaj prebudi. Je spomin ali želja. Spomin na nek prijeten dogodek, na občutek, ki smo ga dobili, ko smo jo nosili, in bi ga radi podoživeli. Spomin na nekoga, ki smo ga srečali, in se mogoče vanj zaljubili ravno v tej obleki. Spomin na potovanje … Ali pa nas spomni celo na kaj manj prijetnega v preteklosti, velikokrat so ravno barve tiste, ki nas zaznamujejo tako ali drugače. Lahko pa je obleka želja, da bi v njej blesteli na prvem zmenku, razgovoru za službo, kavi s prijatelji, večerji ob morju …

Pravzaprav ima vsaka obleka svojo zgodbo. In če smo jo kupili sami, smo si jo dovolj želeli, da jo imamo … in, taka je, ker smo takrat potrebovali ravno tako: barvo, dolžino, širino in detajle. Je del nas in mi smo del nje.

Zato, naj velja: »Očaraj sebe. Očaraj svet.«

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 24. julij 2014


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s