Moški res hitreje nakupujejo?

Saj poznate tisto monokomedijo Jamski človek? Kjer igralec pokaže vso resnico razlike med žensko in moškim, tisto pravo resnico, ki ne boli ne njo ne njega? Ko ne pogleda ona njega, češ, »no, vidiš«, ne on nje, ampak se spogledata istočasno in si samo z nasmehom v očeh govorita »ja, res je!« Prijateljica ga je gledala že trikrat, je bila prepričana, da ni možno, da bi se smejala vsakokrat kot da predstavo gleda prvič. Pa je. Trebuh boli, ko zapuščaš dvorano, in to prijetno.

Med drugim tudi zato, ker igralec tako dobro pokaže in predstavi, kako obleko kupuje ženska in kako moški. Jaz sem se nasmejala do solz, vsi drugi v dvorani pa tudi.

In pred kratkim sem lahko prav to opazovala tudi v živo. Moškega, ki je doma ugotovil, da športnih copat, tistih med supergami in platnenimi športnimi copati, res ne more več nositi. Vprašanje zakaj. Mogoče imajo luknjo v podplatu ali spredaj na palcu. Naveličal se jih gotovo ni, ker je pomerjal prav take, kot jih je na nogah že imel. Čisto enake! Isto barvo, enako širino belega robu med podplatom in zgornjim delom iz blaga, enake vezalke. No, mogoče je bila številka druga … Kako vem? Ker je imel na nogah enaka copata?! Desni je bil samo obledela različica levega! Ampak … hodil je gor in dol po trgovini, obračal stopalo v eno in drugo smer, prenašal težo s prstov na podplat, se ogledoval v vsakem ogledalu in … Potem ne vem več, ker sem svoje čevlje že plačala in imela v vrečki. Sem pa v istem času prosila prodajalko, da mi je prinesla vsaj ducat sandal in balerink, ene poletne gležnarje in jih, seveda, tudi pomerila.

Zanimivo, a ne! Se zdi, da imajo moški manj problemov pri nakupovanju kot me. Da takoj ko vedo, kaj rabijo, obiščejo prav tisto trgovino, v kateri so kupili iskani kos, ga najdejo, potarnajo, kako drag je, plačajo in gredo slabe volje ven.

Me pa, me znamo – uživati! Potipamo vse, mimo česar gremo, in, če le imamo dovolj močno željo in čas, pomerimo, potem pa se, mogoče, samo mogoče, odločimo za nakup.

Res smo z drugega planeta kot naši moški! Ampak, rade jih imamo pa vseeno, a ne?

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 31. julij 2914


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s