Ista obleka na gospeh, ki so bile tako različne.

Ste že videle več gospa v enaki obleki, v živo in ne v reviji? Jaz sem jih opazila pred kratkim. Prav zanimivo! Ista obleka na gospeh, ki so bile tako različne! Prva je bila starejša, bolj polne postave in temnejše polti, druga pa malo mlajša, drobna, črnolasa in polna energije. Prva je nakupovala hrano, druga se je v vesele rože oblekla za družinsko praznovanje. Tretja, najmlajša, pa pravzaprav obleke ni nosila, je pa pohvalila svojo sorodnico, kako dobro ji obleka pristoji in ji zaupala, da si jo je tudi sama ogledovala pa se potem odločila za drugačen stil. Medtem ko sta bili prvi dve približno enake postave, je bila najmlajša malo manjša. Sem si kar predstavljala, kako bi v njej bila še bolj živahna.

In kaj, če se na istem mestu res pojavita dve ženski v enaki obleki? No, ja, onidve se prav gotovo počutita vsaj malo nelagodno. Kaj pa mi, saj ju ne moremo gledati »enako«, če pa sta vendar dve različni osebi, ki obleko nosita vsaka na svoj način. Na njima je le, da naključje iz »neprijetnega« spremenita v prijetno in mogoče celo smešno izkušnjo, ki se je bosta z veseljem spominjali sami in vsi drugi, ki so obleko imeli »čas« opaziti.

Kdo pravzaprav koga naredi? Obleka človeka ali človek obleko? Hm, mogoče pa velja oboje! Mnenja so različna. Ampak, za vsako obleko stoji odločitev, drzna ali boječa, vsakdanja ali ekstravagantna.

In med drzne gotovo spadajo (tudi) ženske, ki so manjše postave in se vsakega svojega centimetra iskreno veselijo. Ki zato, da bi bile videti večje, ne nosijo predolgih oblek in plaščev, in rokavov, ki segajo do polovice dlani. Ki ne nosijo visokih pet samo zato, da bi bile višje in z veseljem obujejo tudi sandale in balerinke brez pet ali pa bulerje. Pa prevelik pulover in ozke 7/8 hlače. In veliko drobnih zanimivih detajlov. Manjša naj bo le torbica in krilo, obleka do tal pa samo, če ji postavo podaljšata kroj in barva.

Sicer pa … le zakaj so manjše ženske sploh obremenjene s svojo višino!? Ko pa so lahko tako zanimive in zapeljivo ženstvene!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 21. avgust 2014

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s