Očaraj sebe. Očaraj svet.

Kdo privlači naš pogled na ulici, da se za njo ali za njim ozremo hote ali nehote, odkrito ali diskretno? Kaj nas pritegne? Dobro, znana oseba že. Kaj pa, če osebo vidimo prvič?

To je lahko edino njena zunanja podoba, obleka, ki vzbuja pozornost in govori sama po sebi. Včasih bolj, včasih manj privlačna, vsekakor pa drugačna. Tako kot je drugačna tudi oseba, ki jo nosi, ker si upa, ker zna in ker si dovoli biti drugačna.

Smo mladi in malo manj mladi, lepi in malo manj lepi, privlačni in malo manj privlačni, veliki in majhni, suhi in okrogli, pa vendar je vedno le od nas odvisno, kakšen prvi vtis bomo naredili. S čim bomo presenetili in opozorili nase.

Veliko žensk je zadovoljnih s sabo, všeč so si take, kakršne so. Pa čeprav je že od daleč videti, da niso zadovoljne. Izgovarjajo se, da imajo službo, v kateri ni pomembno, kako so oblečene, in da tako ali tako nikamor ne gredo, popoldne samo še po otroke v vrtec, v trgovino in domov. Mnogim se prav vidi, da so rade sive miške, skrite v zadnji vrsti in barvah, ki se jih ne opazi. Ne pomaga jim niti pogled na prijateljico, ki je vedno urejena in sproščena. Ker one pač niso tako lepe?!

Ampak ko se odločijo, ko se dobesedno naveličajo same sebe, takrat pa se začne in zgodi! In preseneti nas lahko celo prijateljica, tista, ki jo poznamo že dolgo in niso minili ravno meseci, ko smo sproščeno klepetale ob kavi. Ampak ko jo srečamo zdaj, jo komaj prepoznamo. Tako zelo drugačna je. Saj vendar blesti! Le kaj se je zgodilo? Je spremenila pričesko, je drugače ali morda celo prvič naličena? Nosi druge barve? Kaj le? Sploh se ne moremo odločiti. Šele v pogovoru nam veselo zaupa, da se je že dolgo odločala za spremembo. Da je zdaj končno dozorela odločitev za svež slog, za osveženo omaro z veliko »starih« oblačil in nekaj noro dobrih novih.

In kako naj ne bo čudno, da izžareva tako čudovito energijo v novi podobi, če že zapeljivo spodnje perilo pod vsakdanjo obleko pomaga, da sta korak in pogled bolj samozavestna? Ne verjamete? No, pa poskusite!

Saj veste: »Očaraj sebe. Očaraj svet.«

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 16. oktober 2014


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s