Uživajte in bodite mačka!

Pa res vstopite v restavracijo sproščeno in samozavestno? Se vam ne zdi kar naenkrat, da sploh niste privlačni, da se vam je tako samo zdelo, ko ste se doma pred odhodom še zadnjič pogledali v ogledalo? Se ne sprašujete tudi, če ne bi bilo bolje obleči tiste bolj klasične in nevpadljive obleke? Ni mogoče make up premočan? Se vidi, da je torbica že malo utrujena, in da čevlji niso v isti barvi? Bodo prijateljice sprejele to kot zanimivo ali kot da sploh ne veste, kako se kombinira čevlje in torbico?

Ustavite se za trenutek in si predstavljajte, da ste na drugi strani vrat. Nekdo, ki že s kozarcem za dobrodošlico v rokah sproščeno klepeta in se smeji šali, ki jo je prijatelj pravkar povedal. Da se naenkrat odprejo vrata, kot že nekajkrat prej, na vratih pa prijateljica. Čisto drugačna. Ampak tako čudovita! Samo kaj, ko je tako negotova. En sam plašen pogled in nasmeh je je in nerodna roka, ki se močno oklepa torbice in jo stiska, kot da si želi, da je ne bi nihče  opazil.  Ne nje, ne torbice.

In potem si predstavljajte, da ste še vedno na drugi strani vrat, ko naenkrat zagledate prijateljico, ki kar žari od veselja. Zmede vas tako, da sploh ne veste, kaj je na njej drugačnega. Opazite le, da z užitkom spremlja vaše presenečene obraze in odprta usta! Kar ne morete verjeti, kako zelo se je spremenila, pa je bila vedno raje siva miška, kot da bi vsaj malo izstopala iz povprečja.

In se odločite. Odprite vrata.

Pomemben je samo prvi vtis. Prvi nasmeh. Prvi žar v vaših očeh. Če boste siva miška še naprej, se vam bo zdelo, da bi res morali obleči tisto staro obleko, ki so jo že vsi poznali, če pa boste sijali, verjemite, da boste ne le uživali v svoji novi podobi, temveč tudi v pogledu na odprta usta prijateljev.

In ko bodo prijatelji ugotovili, da ste resnični in bodo začele deževati pohvale, si dovolite biti v središču pozornosti. Ne branite se, sprejmite pohvale, pokažite, da ste jih veseli. Zahvalite se in ne bodite skromni, dajte vedeti, da ste tudi sami tako zelo zadovoljni in kar ne morete verjeti, da ste tako dolgo čakali nanjo.

Uživajte in bodite mačka!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 23. oktober 2014

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s