In če se polijete s kakšno pijačo?


Lisa-78Kaj pa, če se vam zgodi kakšna neprijetnost? Če se vam strga nogavica, če se vam odpne nedrček, ups, tudi to se lahko zgodi, če potegnete za nitko na puloverju, če odpade gumb ali se pokvari zadrga, če odpade peta na čevlju, no, to ni ravno pogosto, je pa mogoče, če popusti frizura, če pozabite dežnik, vas ujame dež in pridete na sestanek mokri?

Kako se odzovete? Vas zgrabi panika in se posvetite samo »velikemu« problemu, ki je nastal, in pozabite na dogajanje okoli sebe, ali se obnašate (skoraj) tako, kot da se ni zgodilo nič?

No, če ste gostja na poroki ali pa udeleženka neke prireditve, ste verjetno pripravljeni in v torbico pospravite tudi rezervne nogavice. Za vsak primer, da ste bolj mirni. Na to smo se že kar navadile. Če pa niti pomislili niste, da se vam to lahko zgodi, in se, ti smola, zgodi vseeno, nikar ne vprašajte vsakega ženskega bitja, ki si ga le upate ogovoriti, ali ima mogoče kakšne rezervne nogavice za vas. In ne pokažite spuščene zanke celo nekomu, ki bi jo mogoče in čisto pomotoma videl šele, če bi nanjo s prstom kazali prav vsi. Sicer pa, kaj če jo! In če se polijete s kakšno pijačo? Diskretno vstanite, mimogrede prosite natakarja za kozarec mineralne vode in stopite do sanitarnih prostorov. Ampak le, če je madež majhen, in če potem ne bo videti, kot da ste se … saj veste, kaj mislim.

Se pa spomnim, da se mi je dvakrat zgodilo, da sem morala svojega nadrejenega opozoriti, da ima strgane hlače. In to na zadnji plati?! Kako neprijetno mi je bilo. Kar nekaj časa sem potrebovala, da sem nadvse previdno in spoštljivo povedala, da bi bilo dobro, da … En direktor je takoj zapustil pisarno in ko se je vrnil, prav simpatično rekel: »Ste lahko ponosni na svojega direktorja, se v enem dopoldnevu pojavi v dveh različnih oblekah!« Drugi pa si je kljub mojemu dokaj vztrajnemu prigovarjanju, da hlače le niso tako »prosojne«, vseeno zavezal suknjič čez pas. Seveda so vsi vedeli, zakaj.

Zato: manj pozornosti boste zbujali, bolje bo. Ne pokvarite vzdušja sebi in okolici. Uživajte v druženju.  Če pa bo potrebno, iz neprijetnosti naredite šalo. Nam ne ostane vedno v spominu ravno tisto, kar ne teče kot po maslu in čemur se lahko smejimo še leta?

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 30 oktober 2014


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s