Pozitivni december za boljše leto.

Še nekaj dni, pa bo december! Ta celo leto pričakovani mesec, za katerega se zdi, kot da je najdaljši in najkrajši hkrati. Svetloba drobnih lučk in bleščečih okraskov nas tako mehko ovije v svoj oblak, da se skrbi (vsaj za nekaj časa) umaknejo, naš obraz pa sije v prijaznem nasmehu in sproščenem smehu. Praznujemo vsak dan posebej.

In prav je tako. Na vsakem koraku že lahko slišimo in beremo, kako pomembno je misliti pozitivno in živeti za trenutek. December nam vsak dan pokaže, da je to mogoče, da se da živeti za trenutek, vsak dan posebej. Drug drugemu želimo vse lepo in dobro, družimo se in zabavamo, obveznosti pa tečejo dalje, tako kot so celo leto. Slabo se umakne dobremu. Zakaj ne bi tako poskusili živeti tudi januarja in februarja in …

Velikokrat slišimo, vsaj od starejših, da nam najprej in najbolj želijo dobrega zdravja. Tisti, ki smo zdravi, to težko razumemo, toliko vsega drugega si želimo. Pa znamo tudi živeti?

December je najbrž edini mesec, ki se ga veselimo vsi. Obrnili bomo še en list knjige, ki jo piše in bere naše življenje. Zaželeli si bomo, da nam ognjemet na čisto zadnji trenutek meseca visoko v nebo odnese vse, česar si v življenju ne želimo več, in nam prinese prijazno leto.

Vsi smo samo ljudje. Z izkušnjami, ki nam jih je prinesla preteklost, dogodki, ki jih živimo v sedanjosti in vsem, kar nas čaka v prihodnosti. Smo in bomo produkt vseh teh »časov«, ki so med seboj tako zelo povezani. In če so povezani že sami po sebi, kaj več lahko storimo, kot da smo pozitivni, da trosimo veselje, sproščen smeh in pozitivno energijo? Vsem, ki jih poznamo in tistim, ki jih srečamo po naključju. Nasmehnimo se neznancu na ulici in mu zaželimo prijeten dan. S sočutjem poslušajmo prijateljico v stiski in sodelavca s težavami pri njegovem projektu. Prijazno ogovorimo prodajalko v trgovini in branjevko na tržnici. S prijetnim nasmeškom pomirimo jeznega voznika z dvignjenim prstom v avtu. Prisluhnimo svojemu otroku ali partnerju doma.

Vsi si želimo biti razumljeni in ljubljeni. Uživajmo najprej v veselem decembru, da bomo lahko pokazali, kdo smo, tudi v novem letu!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 27. november 2014


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s