Sebe bi vendar morali imeti najraje!

Koga imate najraje? Naaajraje na svetu? Mamo, očeta, svoje otroke, partnerja, prijateljico, ki vam zna prisluhniti in vam stoji ob strani tudi takrat, ko se vsi ostali skrijejo, mogoče sosedo? Ste že sestavili seznam vseh, ki jih želite razveseliti z novoletnim darilom, in pripisali, kaj bi to lahko bilo?

Verjamem, da je seznam dolg in da ste odgovor na moje prvo vprašanje kar stresli iz rokava. Pa vseeno, ali niste na nekoga pozabili? Ne? Res ne? Ste prepričani?

Kaj pa vi? Ne bi tudi sebe razveselili? Sami sebe bi vendar morali imeti najraje!

Seveda boste upoštevali svoje (z)možnosti, take in drugačne, pa vendar, podarite si nekaj lepega. Zavijte darilo v najlepši papir, zavežite pentljo okrog njega, prilepite listek s svojim imenom in ga postavite pod smrečico med ostala darila. Prav na sredino.

Mogoče v svoji najljubši barvi. Taki, v kateri se počutite dobro, in drugi, ki si je ne upate nositi, si jo pa čisto po tihem vseeno želite. Kupite čudovito rožo s cvetom v tej barvi, postavite lonček v kartonsko škatlo, jo zavijte v papir iste barve, okrog nje pa pentljo v drugi barvi, še eni, ki je ne bi nosili niti v sanjah, in na darilo napišite: lomljivo. V trgovini z blagom izberite material, o katerem si drznete samo sanjati, in zašijte blazino, na kateri boste z užitkom popili vročo in dišečo kavo. Iz debele volne, prijetne na otip, spletite ovitek, ki bo varna zaščita knjig, ki jih boste naslednje leto vzeli v roke. Vzemite pero in z umetelnimi črkami napišite naslove teh knjig, list zvijte v svitek in ga ovijte v svilen papir. S slikami iz revij polepite kartonsko škatlo, zložite vanjo pulover ali kapo, ki jo pletete zase. Zašijte malo vrečko in vanjo skrijte zapestnico ali prstan, ki ju v trgovini občudujete že nekaj časa. Podarite si parfum in se nadišavite, takoj ko boste z darila z užitkom strgali okrasni papir, da se bodo v omamnem oblaku zavrteli tudi vaši dragi.

Ja, strgajte papir okrog darila! Tako, z užitkom in brez razmišljanja. Sama vedno s široko odprtimi očmi občudujem otroke, ki jim je prav malo mar, v kakšen papir je zavito darilo. Kako znajo trgati! Kar frči! Privoščite si tudi vi in imejte najraje – sebe!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 11. december 2014


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s