Srčne želje in trenutki preko celega leta!

Še nekaj ur in ta lep, pa vendar naporen mesec bo za nami. Čestitke take in drugačne smo razdelili, darila nakupili, napetost pa še vedno narašča. In je naraščala cel mesec. Se pa vendar zdi, da zadnja leta samo do božiča. Ko tišina in mir vladata celo zunaj. Je to zato, ker smo ga vzeli za družinski praznik? Ker si želimo in potrebujemo domačno druženje z dragimi? Ko preteklosti ni, ko samo smo? Skupaj?

Potem nekaj dni, ki so nekako vrinjeni in se spet znajdemo med vsakdanjimi obveznostmi in opravili. Ko lučke še svetijo, okraski se še bleščijo, ljudje so še topli in prijazni. Pa vendar je vsega majčkeno manj. Tudi pričakovanj.

Ko si želimo le druženja, ki je pravo nasprotje, veselo in glasno, s prijatelji, znanci in neznanci. Na najdaljšo noč! Ko so lahko tako dolgo, kot želijo, pokonci tudi najmanjši otroci. Ko se oblečemo vsaj malo slavnostno tudi za praznovanje doma in je še posebej slavnostna bogato obložena miza. Ali pa sproščeno. Tako kot visoko v gorah, kjer je pomembna samo dobra družba. Seveda gredo nekateri ta večer tudi spat, češ da je to noč kot vse druge.

Pa je res? Lahko veliki pok z ognjemetom doživimo katerokoli drugo noč? Ko iskre in iskrice letijo v nebo vse naokrog, mi pa se jim čudimo in jih občudujemo? Ni to iskreno in glasno, predvsem pa dokončno slovo od starega leta, ko se zdi, da se začne vse – znova? Meni se zdi, kot da po koncu ognjemeta – padem. Nekam. Ne vem, kam. Samo čutim, da sem na začetku.

Vsaj prvi dan, ko sem ena od mnogih, ki si želimo samo zraka in sonca. Ko se zapeljemo na izlet, si privoščimo dobro kavo, sladico ali kar kosilo. Ko si enostavno želimo samo sproščenega počitka, v dolini ali visoko v hribih, nekje, kamor radi zaidemo preko leta, ali nekje, kjer smo prvič.

Radi imamo sproščenost in veselje, kajne? Decembra je bilo toliko smeha in čudovitih želja, objemov in poljubov. Da bi se le spomnili in te srčne trenutke oživljali tudi preko novega leta. Pravijo, da bo boljše. Potrudimo se, da bo res.

Jaz vam želim čudovito leto! Odgovorno in iskreno, z veliko povezovanja. Bodimo prijatelj sebi in drugim. Očarajmo sebe! Očarajmo svet!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 31. december 2014

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s