Bela. Tako prijetno mehka je.

white-winter-stylingBela. Rada imam belo. Tako prijetno mehka je. Pa svetla in bleščeča. Čista. Včasih groba in tako zelo hladna. Edina barva, za katero se zdi, da bi morala biti ena in edina. Pa ni. Je snežno bela, in je bela, ki prijetno “diši” po vaniliji.

Je topla in hladna; v njej se skrivajo barve celega barvnega spektra. Pozimi nas v pletenih puloverjih zanimivih vzorcev, žametnih hlačah ali smučarskih hlačah in topli bundi, kapi s cofom in debelih rokavicah greje, poleti pa v romantični, z luknjicami prepredeni oblekici ali lanenih hlačah in preprosti majici, hladi. Pogled nanjo nas enkrat zmrazi, drugič pogreje. Recimo: bela volna in bel lan, bela skala poleti in bela skala pozimi, bele stene doma poleti in bele stene pozimi, bela brisača poleti in bela brisača pozimi, bela posteljnina poleti in bela posteljnina pozimi, bel naslanjač poleti in bel naslanjač pozimi … In če se ravnamo samo po občutku, lahko barvo uporabimo sebi v prid, ker deluje na nas tudi odvisno od tega, katere materiale kombiniramo med seboj. Tako pri oblačilih kot pri pohištvu in detajlih doma ali na počitnicah.

Bela je tudi prva barva novega leta, barva zime, ki s snegom in ledom pokrije naravo in ustvarja čarobne podobe. Kako zelo razveselijo in hkrati presenetijo bele puhaste snežinke, pa čeprav napovedane. Kakor pred par dnevi. Kot otrok sem vsa očarana in z nasmehom gledala v belo nebo in lovila male snežne vile, ki so se počasi zbirale v snežni odeji. In čeprav je moj avto zmrznil, si tako želim, da bi sneg ostal in bi čez par dni zapadel spet nov. Uživam v beli sneženi pravljici.

Snežno beli zvončki, ki s pozibavanjem glavic nežno in brez glasu kličete pomlad in živahne barve, počivajte še nekaj časa. Mi pa na razprodajah poiščimo svojo belo. In ne samo enostavno bluzo. Prepustite se domišljiji. Naj bo belo oblačilo glavno, in ne le detajl. Nosite ga samostojno ali pa v kombinaciji s črno, kar je trenutno trend, pa z modro, bež in zeleno. Naj bela postane nova črna. Vi pa v njej bolj sveži in odprti za komunikacijo in nova povezovanja. Naj bo bela prva nova barva v domači garderobi.

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 8. januar 2015


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s