Kako zanimivo je to naše življenje.

Kako zanimivo je to naše življenje. Kot knjiga, ki jo beremo in se ves čas vračamo nazaj na poglavja, ki so se nas dotaknila tako močno, da jih ne moremo izpustiti iz svojih misli. Beremo in čakamo na razplet, zdi se, da se ne dogaja nič, polni pričakovanja preskakujemo stavke, obračamo liste vedno bolj nestrpno in komaj čakamo, da bo napetost popustila. Včasih si celo želimo, da bi vedeli, kako bo na koncu. Pa ne tistem dokončnem, to ne, čakamo dober razplet in srečen konec, ko …

Živimo v preteklosti in prihodnosti, ki si jo želimo, pozabljamo pa na vse tiste misli, besede in dogodke, ki se odvijajo med tem, na čas, ki ga živimo ta trenutek in zdaj. Na življenje v sedanjosti.

In na nek način smo prav to doživljali v decembrskem prazničnem času. Želeli smo si mirnega in sproščenega druženja z bližnjimi in zabave, pa smo zapadli v nakupovanje bolj ali manj domiselnih daril in bleščeče dekoracije. V zadnjem trenutku, seveda, ker nam to ni več v veselje, ker je postalo obveza. In zdaj v januarju v iskanje najbolj ugodnih hlač in puloverja in … Ker so razprodaje in je enostavno treba kupiti nekaj novega. Ker nam oboje narekujeta čas in okolica.

Kakorkoli, to je zdaj za nami, pametni bomo darila za letošnji december kupovali preko celega leta, ko bomo tisto nekaj zagledali mimogrede. Pa tudi zato, ker končno želimo, da bi bili na ta del praznikov pripravljeni že toliko prej, da bi nam bilo zavijanje daril v užitek in veselje. Oblačila pa, saj imajo trgovine posebne ponudbe zadnji čas že skozi celo leto.

Življenje pa se dogaja. Vmes. Med preteklostjo in prihodnostjo, v času, ki gre, smešno, velikokrat mimo nas. Zato se umirimo in si vzemimo čas zase, saj je zima vendar čas počitka tudi za človeka, čeprav letos ne ravno mrzla in zasnežena. Ali pa prav zato.

Razvajajmo se doma, v krogu družine, skupaj za mizo ali na tleh z igračami. Preberimo dobro knjigo in si oglejmo film na televiziji. Rešujmo križanke in miselne vaje. Napletimo pulover za poletje. Vzemimo v roke čopič in svoja čustva in počutje prenesimo na slikarsko platno. Bodimo ustvarjalni v varnem zavetju doma … da bomo spomladi sveži in spočiti s prvimi cvetlicami na travniku zacveteli tudi mi.

 

Lisa, kolumna “Veter v omari, 22. januar 2015


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s