Vsaka zmaga je drugačna.

Zmage. Male in velike, lahke in težke, vse pa tako zelo sladke. Od malčkove prve besede in prvega koraka, do športnih dosežkov, ki zahtevajo dolga leta priprav in trdega dela. Polnijo nas z energijo in dajejo polet za nove dosežke, razveseljujejo nas in se ponujajo na toliko različnih področjih življenja. Naše ali naših prijateljev in znancev, ljudi, ki jih le bežno poznamo in tistih, ki jih tako radi spremljamo in z njimi delimo svoja čustva, pa čeprav samo preko medijev.

Vsaka zmaga je drugačna, do nje nas pripeljejo različni motivi, odvisne so od sanj in želja, pričakovanj in ciljev.

Pa vendar imajo nekaj skupnega. Nekaj kar jih dela sladke in vredne vsega truda in odrekanja. Nekaj kar nas dela močnejše in bolj zadovoljne, nekaj zaradi česar smo ponosni nase in si novih zmag želimo znova in znova. Nekaj brez česar zmag ni in ne more biti. To je vztrajnost. Vrlina, tako zelo odvisna od vsakega posameznika posebej, lastnost, ki jo radi spregledamo, ko zmagujejo drugi. Ko smo prepričani, da so to, kar so, postali mimogrede in brez posebnega truda, ko ne vidimo in včasih celo nočemo videti, da morajo, zato da dosegajo in ohranjajo rezultat, po poti »hoditi« znova in znova. Mi pa se na račun udobja včasih ali celo velikokrat raje odrečemo zmagi.  Tako daleč se zdi, ko čakamo nanjo, na svoj trenutek. Tudi ko skrbimo za svoj videz.

Tako kot ni dovolj, da se držimo diete samo v času, ki ga skupaj z jedilnikom ponuja revija, tako tudi ni dovolj, da smo urejene samo ko kupimo novo šminko in par novih oblačil. Svoj videz je dobro negovati iz dneva v dan. Že od jutra. Saj se spomnite kakšne voznice, ki si je pri rdeči luči nanašala maskaro in v zadnjem hipu še glos na ustnice? No, očitno je bilo takih »zapeljivk« kar nekaj, saj je zdaj tak »avtomobilski make-up« prepovedan. Tako da, vzemite si par minut za zapeljiv pogled še doma, potem pa z nasmeškom očarajte zaspanega ali živčnega voznika in mu v mislih zaželite prijeten dan.

Saj veste, potrebna je le odločitev za spremembo in vztrajanje pri njej. Pa ne samo po novoletnih praznikih, tudi začetek pomladi je lahko dober – začetek.

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 2. april 2015


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s