Predstavljajte si, da … 2. del

»Kakšna ideja?! Maja me je povabila v šoping v London! Hudo! Seveda grem, vzela bom dopust in si privoščila en dober odklop. No, ja, res bom za sabo pustila en velik kup papirjev, ampak me bo že ta nova nadomestila, če bo kaj nujnega, šef pa podpisal ta čudoviti petek, v to sem prepričana.

Aja, saj res, kaj pa Tanja? Skoraj bi pozabila na mojo dobro staro frendico. Naj jo pokličem? Res sem ji rekla, da bi mi pomagala pri selitvi, ampak saj še sama ne vem, ali sem pripravljena na tako hitro spremembo. Saj se mi sploh ne mudi, v starem stanovanju lahko še ostanem, novo je pa itak moje in me čaka. Pa vse to pakiranje, že zdaj sem utrujena. Sploh ne vem, če jo bom poklicala. Rabim to pot, moram nekam iti, bom vsaj za nekaj časa zbežala stran od odločitve. Vem, da bo potem laže … Ooo, koliko je že ura?! Saj ne morem verjeti! Komaj dva dni do odhoda imam, pa me čaka še toliko priprav. Nove  kavbojke potrebujem in tiste hude štikle, ki sem jih videla pred par dnevi. Samo upam lahko, da me še čakajo.«

In pozabi na svojo zvesto prijateljico. Niti pomisli ne, da bi lahko bila žalostna ali jezna ali da bi naslednjič, ko jo bo spet prosila za kakšno uslugo ali pa samo da gresta skupaj v kino, rekla, da ne more. Niti pomisli ne, da bi si lahko takrat izmislila, da nima časa zanjo, ali celo zlagala. Ker se to do zdaj še nikoli ni zgodilo.

Vam je znano? Iz lastnih izkušenj ali iz pripovedovanja kakšne znanke, kolegice, sodelavke? Katera stran, pravzaprav, vam je bolj znana?

Privlačna ni nobena, ne prva ne druga. Prijateljica, ki se seli, bi morala biti vesela, da ji je Tanja pripravljena priskočiti na pomoč, in biti vsaj toliko odgovorna in spoštljiva do nje in do sebe, da bi jo takoj, ko se je trdno odločila, da gre v London, obvestila, da je ne potrebuje, in da jo bo vesela, če ji bo lahko pomagala takrat, ko bo njena odločitev dozorela. Tanja pa bi tudi morala postaviti meje in jo vsaj opomniti, da jo o jasni nameri obvesti vsaj dan prej. Da si tudi ona lahko načrte prilagodi, pa čeprav skoraj tik pred zdajci.

Tako malo ljudem velja verjeti in zaupati zadnje čase … pa če gre za prijateljstvo ali kakršnokoli informacijo. Žal.

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 30. april 2015


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s