Zakaj tega ne naredim večkrat?

Mmm, ti drobni trenutki, ki si jih sem in tja podarimo. Samo zase. Kako dragoceni so. Kot bi objemali sami sebe. Sprostimo se, pozabimo na vse okrog sebe, čas se ustavi … še bolje, zdi se, da teče, ampak ga ne moremo niti ne želimo izmeriti. In ko se počasi »vrnemo« nazaj … se počutimo kot bi hodili po oblaku.

 »Zakaj tega ne naredim večkrat, pa tako malo je treba?!« si rečemo vedno znova. Samo odločen korak v zgodnje jutro ali pozen večer, sredi tedna ali za vikend. Včasih je potreben samo kratek klic, največkrat pa tudi to ne. Seveda to vemo, pa vendar, izgovorov je cel kup, od najtežjih do najbolj neprijetnih opravil, in časa, ki ga je vedno premalo.

Greste kdaj na sprehod v naravo, uživate na travniku polnem drobnih cvetlic ali v gozdu, kjer poslušate samo glasove vetra in plahih živali?

Ste že bili na masaži? Celega telesa, samo hrbtenice ali pa podplatov? Kakšen užitek … le zakaj se neha?! Ali pa obiskali savno? Šli brez make upa s športno torbo na plavanje? Se spustili v hladno vodo, naredili nekaj hitrih zamahov, da ste se ogreli, potem pa drseli skupaj z valovi, ki ste jih ustvarili? Ali se spustili v prijetno toplo zdravilno vodo, in se po par minutah dobro pregreti ulegli na ležalnik ob bazenu, zaprli oči in odplavali v drugačne vode? In vse to – sami? Kaj pa kozmetičarka in pediker? Ali vizažistka za pomemben večer? In stilistka za nov stil in spremstvo po trgovinah, ko neprijetno postane užitek?

Toliko priložnosti za ženske urice!

Ampak obisk frizerke, to je pa gotovo najbolj pogosta »urica«, ki bolj redko ostane samo – urica. Sploh za gospe in gospodične, ki ne sedijo rade pri miru, poleg tega pa jim še nekdo šari po glavi. Oh, le zakaj, ko pa je pričeska tako pomembna za celo podobo! Brez ličil že gre ali pa le z nežnim make upom, brez pričeske pa preprosto ne. Res včasih hodimo od salona do salona, dolgo iščemo tisto pravo, ampak ko najdemo vešče roke in prijazno besedo, ušesa, ki znajo prisluhniti našim željam ali pa slišati med vrsticami, kadar vemo samo, da si želimo spremembe, in oči, ki si nas znajo takoj predstavljati v novi podobi … smo tako zelo zadovoljni!

Zato, privoščite si drobne užitke večkrat! »Očarajte sebe. Očarajte svet.«

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 7. maj 2015


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s