Petrova stilska preobrazba

Peter je mlad posloven moški, ki je, ko sva se začela pogovarjati o preobrazbi, točno vedel, kaj želi. Čim bolj svetlo poslovno obleko, eno ali dve, bele čevlje in belo kravato. Potem ko sva poklepetala ob kavi pa sva oba hitro ugotovila, da bi rad spremembo tudi za bolj sproščene priložnosti. 

Najprej sva šla v nakup in dobro izbrala. Nove modele in nove barve. Le belih čevljev ne. Sicer sva jih našla in jih je Peter pomeril, niso pa imeli njegove številke. Še dobro, ker se je kasneje izkazalo, da z njimi ne bi bil zadovoljen. Ko sva zaključila s pohajanjem, sva se odpeljala k frizerki Klaudiji v salon Frizerka na Ižanki.

 

Peter, preden se je usedel na stol pri Klaudiji. Pravzaprav ni vedel, kaj bi rad, le spremembo. Po kratkem klepetu pa je Klaudiji popolnoma zaupal in se prepustil njenemu budnemu očesu.

Petrovi kratki lasje so postali še krajši, pričeska in on z njo pa v trendu in mladostno.

Zadovoljen z novo podobo je bil že pripravljen na naslednji korak, fotografiranje pri fotografu Janezu Maroltu. Za prvi stajling sem izbrala obleko v barvi, ki si jo je zamislil že doma in sva jo v trgovini tudi našla. Suknjič in hlače v najsvetlejšem odtenku vijolične, ki meji že na sivo, srajco v barvi sivke, kravato  z diskretnim vzorcem pa v svetlih odtenkih sive, vijolične in zelene.

Peter 3

Ko je poziranje užitek, je včasih težko zadržati smeh …

Peter 4

Kako dobro mu pristojijo ti svetli odtenki, pa čeprav so čevlji črni. Niso prevelik kontrast, ker so “tanki” in elegantni, kombinacija laka in “kače”. Ravnotežje njihovi črnini ustvarjajo črn pas in tanke črne črte v kravati.

Peter 5

Petrova “stara” črna obleka je lepa in novejša. Ker bi jo še vedno rad nosil, sem sestavila stajling, ki je sproščen in svež. Črn suknjič in črno mikico dopolnjujejo hlače v čudoviti nebesno modri, čevlji pa so športno elegantni v sivi z modrimi vezalkami in modro črto na robu podplata. Pika na i pa … noge brez nogavic.

Peter 5a

Ker je črna poslovna obleka resna, Peter pa se je črne začel izogibati, sem se odločila za srajco z gumbki na ovratniku in diskretnim vzorcem v svetlo sivi in svetlo vijolični. Brez kravate., črn pas in črne čevlje. Resnost stajlinga poudarita že samo Petrova drža in resen izraz na obrazu.

Peter 6

Za takrat ko je sestanek zaključen in napetost pogovora popušča …

Peter 9

Če je na poslovnem obisku v tujini je v kovčku bolj malo prostora. Sproščeno podobo pri večerji v isti obleki lahko Peter ustvari z bledo roza mikico z blagim potiskom, in črne čevlje zamenja s sivimi.

Peter 8

To pa je jakna, ki sem jo najprej zagledala, ko sem še sama brskala za novimi oblačili za Petra. In upala, da mu bo všeč. Bila je v prvi trgovini, kjer sva potem nakupovala skupaj. Takoj sem mu jo pokazala. Pomeril jo je brez kakršnegakoli posebnega izraza na obrazu. Pristajala mu je odlično, kot bi bila narejena zanj. Po premisleku se je le odločil, da jo bo vzel. Kasneje mi je zaupal, da mu nikakor ni žal, da ga opazijo na vsakem koraku, predvsem  – ženske!

Peter 10

Ves čas je govoril “ko bomo začeli slikat, bo pa dež; ko bomo …” in res je začelo deževati ravno takrat, ko sva se pripeljala do Janeza. Tako smo nekaj časa delali v studiu, sem in tja pa ulovili par minut brez dežja in celo nekaj sončnih žarkov, ko smo iskali zanimive kotičke za fotografiranje ob Ljubljanici.

_DSC8797

Iz katere revije je že to?

Peter 12

 

 

 

 


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s