Pomlad, čas za nabiranje sveže energije.

Pridete kdaj domov, po napornem dnevu v službi ali kopici opravkov, vržete vse vreče in torbico na tla, čevlje v kot, se usedete v udoben stol blizu okna in zrete v daljavo? V tišini med štirimi stenami, na balkonu ali na terasi, samo z zvoki narave in okolice? Se zazrete v nebo in opazujete oblake, kako spreminjajo svojo obliko in se zlivajo drug v drugega? Občudujete ptice na nebu, kako uživajo v svojem letu, in si poskušate zamisliti, da bi kot ptica lebdeti v brezvetrju in uživali v močnem vetru vi? Sploh lahko pomislite, da ne bi bilo čudovito?

Ostanete kdaj brez zvokov radia in televizije, vsaj nekaj časa? Si dovolite, da izklopite zvonjenje na telefonu, vsaj v soboto ali nedeljo in takrat ko berete knjigo? Sploh znate prisluhniti tišini, biti brez misli in pozabiti na obveznosti, ki vas čakajo, na čas, ki teče? In če vam to uspe(va), razmišljate takrat o tem, kaj vse se vam je zgodilo čez dan, poskušate v mislih rešiti tisto, kar ni šlo po načrtih ali odmislite in se prepustite vsaj za tako dolgo, da lahko dan nadaljujete z malo nove energije?

Aaah, koliko vprašanj! Zdaj in tukaj na tem mestu, ja, kaj pa sicer?

Se spomnimo nase, ko pridemo utrujeni domov? Ali je bolj pomembno vse drugo, in ko so zadovoljni vsi, pridemo na vrsto še mi?

Zakaj tako?! Pomlad je vendar čas za nabiranje sveže energije! V naravi in s prijatelji, ki jih imamo radi, za urejanje vrtov in vrtičkov, balkonov in teras, za piknike in druženje na obiskih. Pojdimo po nakupih v četrtek popoldne in si sami ustvarimo podaljšan vikend! Pa ne za čiščenje stanovanja in kuhinjskih polic ob sončnem vremenu popoldne po službi ali celo med vikendom.

Spomnim se, kako so bile police mojih omar brez  vrat lepe. Že kar nekaj let nazaj. Čiste in brez prahu, perilo, brisače in puloverji pa zloženi v lične kupčke, po barvah, seveda. Korito iz inoxa lepo svetleče, kopalnica dišeča, okrasne blazine na foteljih v dnevni sobi prikupno razmetane … Vse dokler mi nekega večera ni prišlo na misel, da je stanovanje lepo in najlepše samo – ponoči!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 4. junij 2015


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s