Voda in kopalke.

Lisa swimmingŠe čisto malo pa se bo ta prijetno sončna in že kar vroča pomlad prevesila v poletje. Temperature so tako visoke, da se že sprehajamo po senčni strani ulic, na sprehod, tek ali kolo pa gremo bolj zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ko je sonce že bolj prijazno in nas razveseljuje samo še s svojo svetlobo pozno v večer. Kratki rokavi, tanke oblekice in kratke hlače, sončna očala in klobučki nas spremljajo vsak dan. Sveže sadje in zelenjava vseh barv tudi. Če se le da, uživamo na prostem, popoldne v mestu na osvežilni pijači ali sladoledu, konec tedna pa na pikniku v naravi ali pred domačo hišo. Dan je tako čudovito dolg!

 Največje veselje pa nam ponuja voda. V vseh oblikah. Od osvežilnega tuša, ko pridemo domov, do velikega polnega kozarca z ledom ohlajene vode, balončkov, ki jih vržemo ob tla, da se voda razprši na vse strani, curka, ki nas hladi, ko peremo avto, do malega potočka, reke, jezera in morja! Čisto veselje!

Vse dokler se večina žensk od najstniških do poznih zrelih let ne spomni, da s soncem in vodo prihajajo tudi kopalke. Ups … to pa je že problem.

Kopalke doma že imamo, seveda, ampak so mogoče že stare in razvlečene ali pa bi rade imele kakšne nove. Vsaj ene. Ko jih le ne bi bilo treba pomerjati v tistih premajhnih kabinah in se ogledovati iz vseh strani v popačenih ogledalih, ki poudarijo tudi tisto, kar se na naravni svetlobi ne vidi!

Ampak, smo kakršne smo in plavanje nam vsekakor pomaga, da smo lahko še lepše. Zato, uživajte v plavanju, sproščeno in čim več. Izberite najlepše kopalke, kar jih lahko najdete, tudi če so malo dražje. Predstavljajte si, da vsega tistega, kar vam na vaši postavi ni všeč, enostavno ni. Da imate dobro postavo. Seveda to ne pomeni, da boste izbrali globoko spodrezane dvodelne kopalke, ni pa si tudi treba izbrati šotora in »sajmenebonihčepogledal« kopalk.

Naj kopalke govorijo za vas in namesto vas. Tako kot obleka. Če so zanimive kopalke, ste zanimivi tudi vi! In če to ne bi bilo res, moški, ki rad pogleda za lepim dekletom in žensko, na dopustu pa uživa v nudističnem kampu, ne bi rekel: »Toliko žensk lahko opazujem cel dan, pa vendar je bolj zanimiva tista, ki jo v zapeljivi obleki srečam zvečer.«

In tega moškega – poznam!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 11. junij 2015


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s