Prvi poletni vikend!

Pa je za nami prvi poletni vikend! In to celo podaljšan!  Še vreme nas ne moti tako zelo, ko pa se veselimo dveh mesecev, ki bosta sproščena bolj kot katerikoli drugi meseci v  letu. Na začetku se bo sicer zdelo, da bosta dolga, pa si bomo, tako kot vsako leto, na koncu avgusta vendar spet želeli, da bi trajala še in še.

Poletja se veselimo vsi. Čisto drugače zadihamo, ko se začnejo poletne počitnice. Toliko zanimivega se nam ponuja. Tako sproščenih kavic kot sprehodov, piknikov in izletov, potovanj s kolesom ali pa daleč na drugi konec sveta. Doživeli bi radi čim več. Vsega po malem. Včasih časa kar zmanjka. Žal pa denarja tudi. Zato si je dobro seznam želja pripraviti kar vnaprej. Pa tudi varčevati, kovance, ki nam ostanejo pri dnevnih nakupih, tiste za dva evra, mogoče … Se zdi malo, pa se le nabere kar veliko.

Poletje je čas tudi za veliko drobnih tako dogodkov kot stvari. Tudi v oblačilih, ki jih nosimo vsak dan. Tu so detajli v vzorčkih in detajli v krojih. Klobučki in slamniki, ki jih je letos toliko, da se kar težko odločimo, ali nas bo varoval pred močnim soncem ali pa bo samo modni dodatek. Tudi torbic je toliko, da bi lahko k vsakemu oblačilu imeli drugo. O, kako dobro bi to bilo! Pa drobnega nakita okrog zapestja in vratu, naloženega v več plasteh. Očal z okvirčki in stekli vseh barv. Sandale, natikači in modne superge pa so tako ali tako pika na i.

Če pa slučajno ne najdete svoje barvne kombinacije kateregakoli detajla, pa si z vsaj malo spretnimi rokami svojo »umetnino« lahko ustvarite kar sami. Samo malo pobrskajte po internetu, boste videli, celo spati ne boste morali, ko boste našli sanjsko idejo in bi jo radi končali čim prej.

Potem pa le v lov za drevesom, ki vas bo vedno nemo čakalo, da mu pridete izpovedat svojo skrivnost. Potočkom, v katerega boste spustili listek s težavo, ki bi radi, da jo odnese daleč stran. Jezerom, v katerem boste pustili poletno vročino in koščkom obale, kjer boste nabrali školjke, ki vam bodo v lepi stekleni posodi tiho pele pesem morskih valov skozi celo leto.

In ne nazadnje, najdite svoj otok! Saj »ko najdeš svoj otok, je tvoj za vedno!« Vsaj prebrala sem tako, nekje. Vi že imate svoj otok?

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 2. julij 2015


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s