Čas za spremembo.

Pa ga imamo – zimski čas. Vedno krajše dni, jutranje vstajanje iz tople postelje v hladno in temno jutro, in premalo časa popoldne, da bi postorili nujne opravke še po svetlem ali se na sprehodu skupaj z naravo veselili par mesecev dolgega počitka. Ostajali bomo na toplem in doma, in na proste dni konec tedna čakali še bolj neučakano.

Imeli pa bomo več časa, predvsem zase. No, tudi za svoje bližnje. Saj ne, da ga tudi poleti ni bilo dovolj, ampak takrat smo bili vsi tako razpršeni, vsak je hitel po svoje in poskušal doživeti čim več. Zdaj pa … drugače je, narava nas je umirila. In prav je tako.

Ste že pomislili, da je prav zdaj tisti pravi čas za – spremembo?

Vabil k raznim oblikam telovadbe je sicer res veliko, pa je tudi klicev k spremembi? Teh smo bolj navajeni spomladi, ko nas v vsaki reviji posebej spominjajo, da prihaja čas za kopalke in se začnemo panično ogledovati v ogledalu. Ampak, zakaj bi čakali na pomlad?!

Časa je kar naenkrat več, včasih celo preveč, začnite se raziskovati že zdaj. Zazrite se vase in se pogovarjajte sami s seboj. Kaj vam ni všeč … na kaj ste ponosni … kaj bi radi poudarili … kaj skrili? Pustite knjige in razne delavnice, posvetite se svojim občutkom in domišljiji in začnite ustvarjati. Ne novo, ampak drugačno sebe, bolj samozavestno, zadovoljno in sproščeno osebo.

Naročite se pri frizerju in ga prosite, da vas pogleda kot nekoga, ki je pri njem prvič, in vam pričara popolnoma novo pričesko. Pa ne zato, ker je moderna, ne, zato, ker si želite – spremembe. Kupite šminko, ki je nikoli ne bi. Vadite make up, kakršnega si na sebi nikakor ne predstavljate in se pogumno odpravite ven tja, kjer ne pričakujete, da boste srečali soseda. Da se boste navadili. Odkrijte barvo, ki jo obožujete, pa ne upate skočiti vanjo. Kupite kos garderobe, ki si ga sicer želite, pa se v njem ne bi prepoznali. Privoščite si velik in vpadljiv nakit. Zamenjajte trgovino s čevlji in najdite poseben par v trgovini, ki se vam je do zdaj zdela nedostopna. Pa nove torbice, zanimive – tako kot postajate zanimivi tudi sami. Upajte si!

Predvsem pa – ne primerjajte se, z nikomer in ničemer! Samo upajte si. Presenečajte sebe … navdahnite druge. In pomlad pričakajte kot še lepši metulj kot že ste!

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 5. november 2015


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s