Zakaj sploh je dobra sprememba?

Pred kratkim sem nekje opazila dve enostavni črno beli risbici, takoj sta pritegnili mojo pozornost. Na levi je moški za govorniškim pultom nagovarjal množico ljudi, ki so pozorno strmeli vanj in jih vprašal: »Ste za spremembo?« in vsi so takoj navdušeno, s širokim nasmehom na obrazu dvignili roko visoko v zrak. Na desni je ta isti moški, verjetno v nadaljevanju svojega nagovora, isto množico vprašal: »Ste pripravljeni na spremembo?« in v dvorani je zavladala hladna tišina, vsi so strmeli v svoja naročja.

Ja, to je to. Enostavno je hoditi na razna predavanja in se udeleževati delavnic in seminarjev, čisto nekaj drugega pa je slišano začeti tudi uresničevati. Zakaj? Ker se je potrebno – spremeniti, se za spremembo odločiti. Tako pri prehrani in skrbi za svoje telo kot tudi pri svoji zunanji podobi. Lahko je stopiti v trgovino, čeprav je tudi za to potrebna odločitev, in denar, seveda, pa ste pripravljeni kupiti kakšen nov, popolnoma drugačen kos garderobe, tak, ki ga še pred kratkim ne bi? Se ga upate vsaj pomeriti? In biti ob tem prepričani, da vas ne opazuje prav nihče in da teh neznancev tudi nič ne zanima, kdo ste in zakaj v rokah držite prav obleko, ki je še včeraj ne bi niti pogledali?

Zakaj sploh je dobra sprememba?

Gotovo poznate tisti občutek, ko pridete nekega lepega dne domov in se vam zdi stanovanje tako dolgočasno in pusto, da bi najraje tlesknili s prsti in bi vaš dom v trenutku dobil sanjsko podobo. Vse vas moti, enostavno se v njem ne počutite več dobro, želja po spremembi tli. In kar naenkrat se odločite! Ampak, kako začeti? Na izbiro imate troje: se pač sprijaznite s situacijo, se odločite za nakup in začnete brskati po idejah ali pa greste v akcijo kar sami. Zavihate rokave in začnete prestavljati pohištvo, fotelje postavite ob drugo steno ali celo na sredino dnevne sobe, odvečen stol iz kuhinje prenesete nekam, kjer je le pika na i, barve enega prostora prenesete v drugega, zamenjate rastline v cvetličnih lončkih ali pa lončke postavite v pravkar izpraznjene konzerve, ki ste jim odstranili ovoj … Potem pa stopite iz stanovanja, zaprete vrata za seboj, počakate par sekund in ponovno vstopite. Vaš dom vendar žari!

Ne bi tako začeli tudi s svojo omaro in vanjo vnesli novo, svežo energijo?

 

Lisa, kolumna “Veter v omari”, 12. november 2015


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s